KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Védjük meg a készpénz! – aláírásgyűjtésbe kezdett a Mi Hazánk

Aláírásgyűjtésbe kezdett a Mi Hazánk Mozgalom  a készpénz védelmében. Mint az köztudott, a digitalizáció erőltetésével a ma még oly természetes és valamelyest az anyagi függetlenségünket is biztosító készpénz léte kerül veszélybe, melynek megvonásával a hétköznapi ember a teljes kiszolgáltatottság állapotába kerül.

A legszörnyűbb, hogy a kormány is – akár átgondoltan, vagy éppen végig nem gondolva – támogatja a készpénz megszüntetésének a kérdését, legalábbis ez tűnik ki Tállai András pénzügyminisztériumi államtitkár azon válaszából, melyet a Mi Hazánk Mozgalom elnökének kérdésére adott: „valóban cél és szándék a készpénzforgalom visszaszorítása” – olvasható a Mi Hazánk Mozgalom oldalán.

A Mi Hazánk, most azt szeretné elérni, hogy a készpénzhasználat alkotmányos jogot élvezzen, ezért az alaptörvény módosítását szorgalmazzák, és aláírásgyűjtésbe kezdtek.

***

A digitális fizetési lehetőségeket csak mint opciót támogatjuk. A készpénz már többször felmerült betiltásával újabb „összeesküvés-elmélet” válhat valóra, jelenleg Kína, az USA és az Európai Központi Bank foglalkozik leginkább az új világrendnek ezzel a fejlesztésével, a digitális pénzzel. A Covid-diktatúra alatt már tettek lépéseket a totális megfigyelés felé, most pedig a még szabadságjognak tekinthető készpénzhasználat betiltásával egy gombnyomással el is vehetnék a pénzét bárkinek. Kínában rendszeresen fagyasztják be az állam ellenségeinek minősített személyek bankszámláit, sőt Kanadában is 2022 elején zárolt a kormány – bírósági végzés nélkül – több száz olyan bankszámlát, amit a Covid-diktatúra elleni kamionos tüntetések szervezőihez tudtak kapcsolni.

Banki visszaélések is tapasztalhatóak Magyarországon, politikai diszkrimináció is, pl. az OTP-vezetés is letiltotta a Mi Hazánk bankszámlanyitási szerződését 2018-ban, a bíróságon bejegyzett pártunk által hiánytalanul benyújtott és aláírt bankszámlanyitási szerződést egy későbbi napon felső utasításra hivatkozva utasították vissza.

Egyre elterjedtebb jelenség Magyarországon is, hogy nem lehetséges készpénzben fizetni. Pl. árukiadására létesített automatáknál, fesztiválokon, sportrendezvényeken is egyre gyakoribb ez. A postabezárásokkal az időseket is kényszerítik a bankkártyahasználat felé, és sok helyen pl. tömegközlekedési jegyet sem lehet már vásárolni készpénzért, így büntetés is várhat a bankkártyával nem rendelkezőkre.

Ez is érdekelheti:  Antonov: a NATO-csúcstalálkozó első napja megmutatta a szövetség agresszív jellegét

Szakács Árpád már többször felhívta a figyelmet, hogy a készpénz az emberi szabadság utolsó bástyája. Egyes helyeken olyan súlyosan elterjedt a digitális fizetési mód kizárólagossága, hogy a bankkártya nélküli ember már szinte nem tekinthető a társadalom teljes jogú tagjának. Már csak néhány lépésre vagyunk attól, hogy pl. a kijárási korlátozást ötvözzék a lakóhely néhány km-es körzetén túl való fizetési tilalommal, vagy hogy ne vásárolhassunk akárhova vonatjegyet. Mindezek a veszélyek a készpénz megvédése esetén nem állnak fent.

A készpénz két további előnye az alkalmazhatósága áramkimaradás vagy számítógépes támadás esetén. A korrupció visszaszorítása álságos érv, hiszen a készpénz eltörlése legfeljebb a kis- és középvállalkozókat sújtaná, az igazán komoly visszaélések nem forintban, hanem dollárban vagy euróban folyhatnának ezután is, a politikusbűnözők legnagyobb örömére, offshore cégeken keresztül szintén, ahogy a törvényesített formájú gazdasági bűnözésnek is számtalan formáját látjuk, közbeszerzési eljárások keretében is.

Szlovákiában már alkotmányba foglalták a készpénzfizetés jogát, és Ausztriában is folyamatban van, itt az ideje Magyarországon is lépni! Az EU-ban rekordnak számító magyar inflációs mutatók miatt sajnos egyre indokoltabb a havi 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvétel összegének megemelése is, a Mi Hazánk az átlagjövedelem készpénzben való banki kivételét ingyenes fogyasztói jogként deklarálná.

Számítunk mindenki aláírására a mihazank.hu/keszpenz oldalon, aki nem akarja, hogy az ő adózott pénze felett is átvegye a rendelkezést a kormány.

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Védjük meg a készpénz! – aláírásgyűjtésbe kezdett a Mi Hazánk

  1. EZZEL A FIDESZ ELISMERTE A KÉTARCUSÁGÁT.KIFELÉ HARCOL A GLOBALIZMUS ELLEN ,DE MINDENT MEGTESZ ÉRTE ,BENNEFOGLALVA A GLOBALIZMUS EGYIK FŐ CÁLJÁT IS A KÉSZPÉNZ ELTÖRLÉSÉT.HISZ A GLOBALIZMUS ÉRTÉKEIVEL TUDJA CSAK A HATALMÁT FENNTARTANI.UGYMINT:,FOLYAMATOS-HANGULATI..- MÉRÉSEK,ELLENŐRIZHETÖSÉG, ÉLŐ MELLÉBSZÉLŐ -JÓL MEGFIZETETT- SZÓCSÖVEK ALKALMAZÁSA ÉS EZÁLTAL ELKÁBITOTTAK SZAVAZATÁBÓL EREDŐ, TÖBBSÉGI,KIZÁRÓLAGOS IGAZSÁGOT SUGÁRZÓ KORMÁNYZÁSA.ILLETVE A FELTOREKVŐK LEJÁRATÁSA.ÉS EZ VALÓJÁBAN ÖNCÉLU ,ÉS NEM A HAZÁÉRT TÖRTÉNIK.UGYANAKKOR MÉG MINDIG ŐK A RÉGIEKHEZ KÉPEST A JOBBAK.DE KÉRDEM ÉN MAGYARORSZÁG ELŐRE MEGY VAGY SEM?ÉS ITT IS KILÓG A ………

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük