KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

4 milliós büntetést kapott a mindenszo.hu portál, mert beszámolt Wittinghoff videójáról

Példátlan és egyben akár politikainak is mondható az az ítélet, amivel a Mindenszó nevű portálat sújtotta a bíróság. Az internetes médiumnak egyetlen bűne az, hogy sokadmagával beszámolt a Wittinghoff Tamás nevű politikusról készült szexvideóról úgy, hogy a videót még csak nem is mutatta. Az ítélet pikantériája, hogy a Mindenszó nem az egyedüli közlője volt ennek a hírnek, hiszen előttük számos médiumban szó volt már korábban a budaörsi polgármester „szextúrájáról”.

A Mindenszó portál az alábbi, tájékoztató és egyben segítségkérő felhívást tette közzé:

Példátlan politikai ítélet a magyar bíróságon – Wittinghoff videója miatt a mindenszo.hu-nak több, mint 4 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként! Az ítélet jogerős!

Kérjük a segítségedet!

Példátlan politikai ítélet a magyar bíróságon – Wittinghoff videója miatt a mindenszo.hu-nak több, mint 4 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként! Az ítélet jogerős!

Portálunk szerkesztői bérből és fizetésből élnek, azok pedig nem akkora összegek, hogy több, mint 4 millió forintot ki tudjunk fizetni. Nem tudunk, nincs ennyi pénzünk, sem megtakarításunk, azonban lakásunk van, amit Wittinghoff és a politikai ítélet miatt elárvereznek a fejünk felöl: kvázi a bíróság kitesz minket az utcára.

Csak pár napunk van összegyűjteni valami csoda folytán ezt a 4 millió forintot, megadjuk a számlaszámunkat, ahova várjuk az esetleges támogatásokat, hátha mégis maradt még valami remény….

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

Szilágyi Ákos, aki a 2006-os gyurcsányi terror áldozatainak kíván emlékművet állítani, szintén megszólalt az ügyben, és arra kéri az olvasókat, hogy segítsünk megmenteni a Mindenszó portálat.

Ezt írta:

Mentsük meg a Mindenszo.hu portált! 4 millió forintra büntették őket, mert sokadik közlésben hírt adtak Wittinghoff Tamás ( Budaörs polgármestere) 2019-es kalandjának videófelvételéről a videó közlése nélkül. Pusztán egy linket közreadva a legősibb szakma képviselőjének és polgármester urunknak a legősibb szakma munkaköri leírásnak minden szempontból megfelelő gyakorlatsorainak anyaszült állapotbani bemutatásáról. Ne vesszen el ez a hírportál!
Segitsük őket, különben a lakásuk megy rá erre a példátlan politikai ítéletre amit a magyar bíróságok szültek meg.!
Várják a legkisebb adományokat, támogatásokat is itt:
Erste bank
11600006-00000000-43559002
Köszönettel: én
D. Andrást, a Mindenszó üzemeltetője a Pesti Srácok kérdésére válaszolva elmondta:
Az ítélet teljesen megdöbbentett, főleg azért, mert egyrészt én nem készítettem Wittinghoffról semmilyen videót, nem is töltöttem fel soha semmit róla, a sajtóban fellelhető információkat vettük át, sajtószemlét közöltünk. Érdekes, hogy a bíróság csak minket vett elő és az különösen felháborít, hogy ezzel most a lakhatásomat kockáztatják, hiszen nem tudok 4 millió forintot kifizetni, sok-sok év után másfél éve végtörlesztettem a lakáshitelemet, végre van saját lakásom, amit úgy néz ki, most egy sérelemdíj miatt, amit Wittinghoffnak kell odaadnom, az utcára tesznek. Nem jutok szóhoz, nem találom a szavakat, én is bérből és fizetésből élek, mint mások, nem támogat senki, a családom sajnos segíteni nem tud, nincsenek olyan anyagi helyzetben. Tehetetlen vagyok és dühös, mert úgy látom a “tisztelt” bíróság ezzel a jogerős ítélettel példát akar statuálni a jobboldal felett, ezek után már azt sem tudja egy újságíró, hogy mit írhat le és mit nem, mert jönnek a Wittinghoffok, perelnek és tönkre tesznek.
A Nemzeti InternetFigyelő is csatlakozik és támogatja a Mindenszó portálat, mert úgy látjuk, hogy valóban politikai ítélet született ebben az ügyben, amely szembemegy a a médiaszabadság minden alapvető normájával.
Kiemelt képen: Wittinghoff Tamás / MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük