KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Varga Mihály megerősítette: közel egymilliárd euró érkezik Brüsszelből

A REPowerEU program előfinanszírozása révén közel egymilliárd euró érkezik Magyarországra.

Mint ismert, a REPowerEU pénzügyi eszközt hivatalosan az orosz energiafüggőség csökkentésére és az ellátásbiztonság javítására hozták létre.

A hírt Varga Mihály pénzügyminiszter erősítette meg. A miniszter a Gazdasági és Pénzügyi Tanács ülését követően tartott sajtótájékoztatót.

Az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy Magyarország hozzájusson a neki járó helyreállítási programban meglévő pénzekhez. (…) A pénzügyminiszterek tanácsának mai ülése jóváhagyta és elfogadta azt a módosítást, amit ehhez a programhoz nyújtottunk be

– fogalmazott a tárcavezető.

Ahogy arról a Magyar Nemzet beszámol, vélhetően két részletben érkezik majd az összeg, azonban a pontos megoszlásáról még nincsenek információk.

MN

Kiemelt kép: Varga Mihály pénzügyminiszter részt vesz az Európai Unió Gazdasági és Pénzügyi Tanácsának (ECOFIN) ülésén Brüsszelben 2023. december 8-án. (Fotó: Dursun Aydemir / Anadolu via AFP)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Varga Mihály megerősítette: közel egymilliárd euró érkezik Brüsszelből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük