KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Változó világ – Sokan fordulnak letelepedési kérelemmel az orosz hatóságokhoz

Az orosz külügyminisztérium közlése szerint nagykövetségeiket és konzulátusaikat valósággal elárasztják letelepedési kérelmekkel.

Maria Zaharova külügyi szóvivő csütörtökön, Szentpéterváron elmondta, hogy a vízumkérelemmel, letelepedési és visszatelepedési kérelemmel hozzájuk folyamodó személyek azért szeretnének Oroszországban élni, hogy megőrizhessék hagyományos értékrendjüket.

Az újszerű jelenséget annak tulajdonította, hogy a liberális demokráciákban mindinkább ködbe vésznek a deklarált tradicionális értékek. Fellelhetőek ugyan egyes államok politikájában, ideológiájában, filozófiájában, de a gyakorlatban egyre kevésbé érvényesülnek.

Az orosz külpolitikai koncepció tizenegyszer érinti a hagyományos értékek témáját. „Mi nem azokat tartjuk idegeneknek, akik különböznek tőlünk, hanem azokat, akik agresszíven rá akarják erőltetni ideológiájukat másokra, és le akarják rombolni a valódi értékekről alkotott felfogásunkat” – mondta a külügyminisztérium szóvivője.

Szentpétervár, 2024. június 27. csütörtök (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt kép: Szentpétervár / Fotó: wallpapercave.com

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük