KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Úttörővasutat a dél-balatoni fővonalból

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Május 1-től bezárták a MÁV jegypénztárait Balatonszárszón és Balatonszemesen

Mottó: A politika és a vele egybeforrott jogalkotás válasza a felmerülő problémákra gyakorta legalább olyan rossz, mint maga a probléma. (Dr Ternai P. féle politológiai paradoxon)

 

Még a fülünkben cseng a régi úttörő nóta: „…sok kis pajtás mind dalol, fújja estig kora reggel óta…” Lázár János építésügyi miniszter úr javaslata az volt május elseje előtti napokban, hogy „olyan talpraesett nő kell Budapest élére, mint Alexandra!” Igaza volt. De a minisztériumba sem ártana egy okos nő. Mert aki kitalálta az ÉKM–ben azt a remek közlekedési stratégiát, hogy a nyári idény, meg a választások előtt május elsejétől zárják be a jegypénztárakat a Balaton déli partján lévő vasútállomásokon, annál valószínűleg belógott a léc. Szívből gratulálok! Spórolni jó!

Lejöttem a pesti lökdösődés elől egy kis csendes alkotó szabadságra dolgozni Balatonszárszóra és hallom ám, hogy az „emberek” anyáznak a jegypénztár előtt a váróteremben. Szidják a Fideszt, az Orbánt, hogy most meg a vasútállomáson sem lehet jegyet váltani és majd jól megbünteti őket a kalauz a vonaton. Van ugyan jegyautomata, ami néha működik, de a kijelzőtábla Délre néz és ha süti a nap, nem látni a képernyőt. Még a jó szeműek sem látják, hogy milyen jegyet pötyögtek be és hívnak le a gépen, hát még az idősebbek, gyengén látók. Nem mindenki keres millió fölött itt Somogyban a falusiak közül. Sőt, hogy dicsekedjek: 43 évnyi ipari, katonai és települési urbanisztikai tervezési munka után 156 ezer Ft a havi megemelt nyugdíjam. Sőt, van nagyon okos telefonom, számítógépen, de kocsim már nincs. Nem futja. Így néha „Elvirával”,kokettálok, máskor a pénztárnál vettem helyjegyet a gyorsra. De ennek itt Szárszón örökre lőttek!

1.A MÁV pénztár bezárás dühöt váltott ki

A Balatonszárszói állomáshoz még négy község tartozik: Szólád, Kötcse, Teleki és Nagycsepely, ahonnan busz gyűjt össze, ahogy a politikusok mondják: az „embereket”, akik most nagyon dühösek. Választások előtt ki másra pipák, mint a kormányra természetesen. Már az is kiverte a biztosítékot, főleg az idősebbeknél, hogy bezárták a kispostákat, elseftelték a Posta Palotát a Moszkva téren és a Mamut 3. emeletén, hátul bérelnek helyette 100 milliókért havonta postát. A posta központ a miénk volt, de ki engedte meg annak a „mocskos tróger politikusnak”, suttogják az „emberek”, hogy elseftelje a haveroknak a mi közös tulajdonunkat és tömje a közpénzt bérleti díjként a Mamut tulaj feneketlen zsebébe?

2. „Forr a világ bús tengere, haj, óh magyar nép”…

Most meg még dühösebbek itt Szárszón, Szemesen Kötcsén, Szóládon a kormányra, mert kirúgják a jól ismert, szeretett állomásfőnök–pénztárosnőket is, akit itt mindenki ismert. Az „embereknek” elege van: azt mondják itt a népek, hogy ha az áruló NER lovag Magyar Péter jövedelmére volt havi nettó 4,5 millió közpénz akkor miért nincs 300 ezer forintja a MÁV–nak havonta reggel hattól este hatig egy nyomorult pénztárosra? Nem elég, hogy a kisnyugdíjasok nyomorognak, már ezt is sajnálják tőlünk, a megszokott ismerős pénztárost és a felügyeletet a peronon?

3. Diverzánsok a minisztériumban

Miközben a főnök Brüsszelben iszapbirkózik az EUvadbarmokkal, aközben kormányt buktató diverzánsok férgelték be magukat az adminisztrációba, hogy jól bosszantsák fel az „embereket” a kormány ellen? Talán direkt szívatják a vidékieket, az eddig Fidesz párti öregeket? Mert az, aki leszólt a MÁV megfelelő osztályára, hogy zárjátok be – ne csak idényben, hanem örökre – a jegypénztárakat az állomásokon, az nyilván tudatosan cselekedett. Tudván tudta, hogy mekkora társadalmi és politikai kárt és rombolást okoz majd az Orbán kormánynak azzal, hogy főleg az időseket a kormány ellen hangolja. Ez így nem okos. Az embereket nem az érdekli, hogy megint egekben az államadósság, meg az sem számít, hogy 1,56–ról lement 1,38–ra termékenységi ráta, hanem érzelmileg, sokszor dacból döntenek, mint Rost Andrea operaénekesnő, tehát a választók. A voksolás előtti utolsó benyomás marad meg a fejekben a legélesebben. Hát ki az az ÉKN–es, aki suttyomban direkt a kormánya választási bukására játszik? Szerencsére ez a mostani választás nem az országgyűlésről szól. A Fidesz elméletileg jól áll 46%–on, de: a kormány most nem tud megbukni, hiába dolgoznak rajta. De ha nemcsak a balatoni vasútállomásokat boldogították a zseniális vasúti jegypénztár bezárási intézkedésükkel az ÉKM–ben, hanem országosan, akkor az meg fog látszani az EP választási eredményeken: becslésem szerint –3%. Ez a Fidesz szavazat–veszteség biztos szavazat nyereség lesz a lehallgatók, besúgók ágyi–poloska Peti Tisza pártjának. Tehát a listájukon a második befutóhelyen álló Dr. Dávid Dóra londoni jogász biztosan bejut majd az EP–be. A globalisták 4 nyelven beszélő jelöltje jelenleg a Meta (Meta Social Metaverse Company: Facebook, Instagram) jogi tanácsadója Londonban. Ez az ismert tech–cég választásokat befolyásolt: letiltotta például Trump elnököt a hálózatáról választások idején. A csinos, a Cambridge egyetemre járt Dr. Dávid programja az Európai Ügyészséghez csatlakozás, ami hazánk maradék szuverenitásának elvétele. A holland Eva Vlaardringerbroek a CPAC–on a „Geeat Replacement/Nagy Csere” előadása indexre került YouTube cenzornál, mert tényeket sorolt fel: Londonban, Brüsszelben, Rotterdamban, Hágában és Amsterdamban a muszlim migránsok többségben vannak. Hál’ Istennek eddig megúsztuk az inváziót! Tehát messzire vezethet egy vidéki vasútállomás bezárása…

Ez is érdekelheti:  Ukrajna még több és több pénzt követel

4. Szélsőséges vagyoni és jövedelmi különbségek: politikai gyúnyanyag

Itt Somogyban, a zsibongó Balatontól pár kilométerre az öregek csöndben és szerényen élnek: nincs olyan Ray–Ban napszemüvegük, mint MP nemzetközi sztár besúgónak a 42190 Ft–ba került márkás napszemüvege, ami egy itteni havi nyugdíj fele. Az ország 5%–nak vagyona a magyar kézben lévő összvagyon 80%–a. Míg az „emberek” 80%–nak vagyona 5%. A maradék 15% vagyon a középosztályé, amely egyre jobban „legatyásodik”, veszti el befolyását és egyre frusztráltabb. (forrás: Bogár L. ultrahang, Csath M.) A „Pénzügy–politikai stratégiák a XXI. század elején” című könyv Lentner Csabától, (Magyar Közszolgálati Egyetem) igen izgalmas olvasmány. A pénztárbezárás, amely nyilván egy kormányzati kényszer lépés volt az ország ismételt magas eladósodottsága miatti spórolás formájában elsősorban a környékbeli elaggott lakosságot sújtja és az antiglobalista politikai kommunikáció ellenére a kártyapénz, a digitális pénz használata felé tett lépés.

5. a CBDC „már a spájzban”, a vasúti jegypénztárban van

A Davos–ban eldöntött digitális pénz erőltetése a készpénz helyett behódolás. A kézpénz = szabadság, a CBDC (központi jegybanki digitális valuta) = teljes személyes kiszolgáltatottság, pénzügyi rabszolgaság. A szép görög szocialista EP alelnök is kp–ben és huzi–bőröndben szereti kapni a katari vesztegetés pénzt. Miért? Mert a szocialisták az EP–ben a négy szabadság lelkes hívei. Az EU–t és annak 30ezer fős adminisztrációját a korrupció kovácsolja össze: ők lobbizásnak nevezik. De mi ne süllyedjünk le az EU mocsarába.

A jegypénztárak bezárása és a kártyával fizetés, ahogyan a fizetések kártyára utalása is a kereskedelmi bankokat tömi pénzzel. Ugyanakkor az intézkedésük marginalizálja az időseket, akik nem „bank–kártyáznak”, nincs drága „okos telefonjuk” és nincs rendes nyugdíjuk. Ott csombolygatják szegény kis öregek az ötszázasukat a tűző napon az automatánál, miközben a géphang bemondja vonatot…

Elképesztő az, hogy az állomásfőnök/pénztáros MÁV dolgozókat először áthelyezéssel Balatonszárszóról Siófokra teszik át, majd jön a „lapát”. Tehát most közvetlen emberi, azaz szolgálati felügyelet nélkül hagyják az állomásépületeket és a peronokat. A vörös szegélyű vasutas tányérsapkának tekintélye volt, az üres, zárt vezénylő teremnek nincs ilyen. Szét is verték a köztelefon fülke összes üvegezését, mert az olyan liberális. Senki sem szólt rájuk…

Ez is érdekelheti:  Titkos megbeszélést tartott Putyin és Hszi Csin-ping

6. Ki lesz a hunyó, ha a rolleresek belöknek egy várakozót a mozdony elé?

Balatonszárszó és a hozzá tartózó 4 kisközség a 4600 lélek él + nyáron ehhez jön kb 20 ezer nyaraló vendég: ezért naponta több ezer ember megy át itt, a vasútállomáson nyáron. Egyszer talán ki kéne szállni a luxusautókból, amikor „pártunk és kormányunk” Kötcsére megy piknikezni, hogy találkozzanak Gyurcsányékkal. Körül kellene nézni és azután dönteni pénztár, meg kisposta bezárásokról! Tudjuk az SZDSZ–es Kókától hogy a „békát sem kérdezik meg a mocsár lecsapolása előtt.” Talán a politikai kárra is gondolni kéne egyszeregyszer! Mert lehet, hogy gazdaságtalan volt az Alagút előtti, Clark Ádám tér és Fő utca sarkán lévő kisposta, de a berendezése kulturális érték, volt, a XX századi posta prototípusa. Kár érte!

7. Halál a peronon, a síneken

Liberális fiatalok, meg most már idősebbek is itt vígan száguldoznak a keskeny peronon villany rollerrel, biciklivel. Holott tilos a peronon fölülni a biciklire, de ki szól rájuk, ha nincs MÁV-os az állomáson, meg nincs kamera sem? Senki. Mert kirúgták a vasutast. Minek az, csak zavar, mert hosszúnyelű kalapáccsal megkocogtatják a kereket, meg sztrájkolnak néha a mozdonyvezetők. Mi szűkség ezekre a fölösleges „kerék kötő MÁV–osokra”? Mondjuk a vasúti MÁV versmondó nyáron remek ötlet volt fiatal költők bemutatására. Ez tényleg óriási kulturális tett! Remélem marad ez a világon, de különösen a háborús lázban égő EU–ban ez az irodalmi kultúrmisszió. Ne várjuk meg azt, amíg a rollerosok belöknek valakit a sínek közé? Baleset kell, meg botrány kell, szirénázó mentő kell, hogy felébredjenek odafönt az Urak a fényességes minisztériumban? Nem tudják talán, mert nem voltak vasutasok a politikusok – akik semmik nem voltak, mielőtt politikusokká váltak – hogy a vasút egy katonai üzem? Tehát a MÁV–hoz rend, fegyelem és parancsuralom kell, nem káosz. Ugyanis a vasút egy veszélyes üzem. Miért hagyják, hogy a peronok játszótérré, roller–versenypályává alakuljanak át? Mit szólnak majd a minisztériumban, amikor az RTL tévében megjelenik az a vonatra váró, a villanyrollerrel mozdony elé lökött véres hús cafatának látványa a peronra tapadt agyvelővel 12–es karikával a tv–ben? Amikor a kamera rázummol majd a véres peronra a baleset után, akkor a műsorvezető alámondja: ki a felelős? A média pedig el fog jutni ahhoz, aki bezáratta az állomásfőnöki irodákat. és hiába hosszabbította meg az 5%os lakás ÁFÁ–t a kormányunk, a közvélemény a kormány ellen fordulhat. Ezért jól meghurcolna majd egy MÁV forgalmi osztályvezetőt…

Ez is érdekelheti:  Más tollával ékeskedik Karácsony Gergely

7. A mentő ötlet: legyen úttörővasút a Dél balatoni fővonalból

Én csak egy hülye Ybl díjas építész vagyok (ahogy Nógrádi tanár úr mondaná), aki település–rendezési terveket, regionális rendezési terveket, szürkevas öntödéket, folyamatos acél–öntőművet (FAM), vasúti konténer terminált, Videoton hadiüzemeket, polgári és katonai repülő tereket, intermodális központot és Európa legnagyobb konténer kikötőjét terveztem Krk, szigetére, az Omišalj község melletti LNG terminál mellé. Tehát nyilván nem érthetek úgy a közlekedés–tervezéshez, főleg annak stratégiájához. Igaz állami megbízást nem kaptam egy évtizede, miután a magyar oldalon állok ugyan, de a szakmai tapasztalat ma nem kell, az csak zavar, mert gondolkodni nem kell!. A pályázatok meg szeriőz módon, de eleve „le vannak előre zsírozva” az építész kamarában (MÉK). Mi mérnökök építünk, nem pedig leépítünk, rombolunk. A piacgazdaság a rendszerváltás óta azt teszi. Háború van, körülöttünk. Addig is emlékeztetnék arra, hogy 1944. áprilisban az észt–szovjet határ–folyónál, a Narva partján volt a front, aztán őszre ideért a Dunához. Itt, nálunk a somogyi dombok között dúlt Kurszk után a legnagyobb páncélos ütközet, a Frühlingswacht/Tavaszi Ébredés fedőnévvel. (19 német+2magyar tankhadosztály amerikai benzinnel és lőszerrel kontra II. Ukrán Front, 1945. február, március) A trianoni Békediktátum szerint máig nem építhettünk vágány–párt a Dél Balaton vonalon a tenger felé. Most meg pár száz kilométerrel arrébb van a front. Tehát egy méretes konfliktus körvonalazódik a szemünk láttára, amire rámehet az ország. Az MP nevű diverzáns csak hagyján, de diverzánsok tucatjai jöttek át menekült fedésben a határon át „halál listákkal”. Ezért „nem okos” őrizet és felügyelet nélkül hagyni kulcsfontosságú vasútvonalakat, állomásokat. Én nem értek a hadművészethez, a terrorelhárításhoz de, hogy teljesen őrizetlenül hagynak vasútállomásokat – főleg a nyári csúcsidőben egy európai háborús hisztéria közepette – az nemzetbiztonsági kockázat és meghívó levél terroristáknak! „Hát idáig süllyedtek, Uraim?” – kérdezte Franchet Desperay tábornok, az ANTANT balkáni hadseregének francia főnöke Károlyi Mihály szedett–vetett, bricsesz–nadrágos küldöttsége láttán (Jászi–Jakobovics Oszkát, Kunfi Zsigmond) 1918. év novemberében Belgrádban. „Nem akarok katonát látni!” – kiáltotta az alkoholista Linder Béla hadügyminiszter és lám 1918. december 22. –én helyettese, Böhm Vilmos, eredetileg írógépügynök, kiadta a parancsot a 1,5 milliós magyar honvédségünk feloszlatására. Az eredmény: a védtelen ország területének 71.2%–a és a lakosság 65%–a odalett 104 éve. Nem akarnak odafönn MÁV állomásfőnök–jegykiadó pénztárost látni? Oké! Ha ez az új politikai innováció az ÉKM–ben, akkor az egyetlen mentő magoldás maradt: csináljunk a cserkészeinkkel Úttörő Vasutat a Dél– Balaton fővonalából lelkes gyerek vasutasokból 24 órás önkéntes szolgálattal, MÁV tiszti egyenruhában, piros indító kör alakú táblával! Mert: „mint a mókus fenn a fán, az úttörő oly vidám, ajkáról ki se fogy a nóta…”

Jánosi Péter Sámuel, Ybl díjas építész

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: illusztráció

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Úttörővasutat a dél-balatoni fővonalból

  1. Sajnos igaza van, az „apparátusban” dolgozókat jobban ellenőrizni kellene a politikának. Mert igaz ugyan, hogy „ne keressünk ott bonyolult összeesküvést, ahol elég magyarázat a hülyeség”, de amikor kijön egy-egy hülye intézkedés, az emberek rögtön a politika felelősei szidják, tegyük hozzá joggal. Én régen (még a vasárnapi boltzár és más kretén intézkedés idején) gyűjtöttem össze egy csokorra valót, és feltettem az Orbán Viktor Facebook oldalára. 10 perc alatt eltűnt, de nem valószínű, hogy az oldal kezelője továbbadta. Pedig leírtam, hogy ha valaki nem szól nekik az ilyen kis hibáknál, annak később súlyos ára lesz. Sajnos az Ön írása se jut el az illetékesekhez, pedig lehetne egy olyan hatóság, ami a jóindulatú kritikákat összegyűjti, és továbbítja az illetékeseknek. Még anno is volt ilyen, a „Kádár titkársága”, amihez lehetett fordulni.

    1. nekem még annyi sincs csak 144976 forint… 38 évem lenne de most pereskedek 14.éve, hogy adják meg mert 1966-tól 2004-ig nem 37 év van amit elismertek% okán…és eszembe jut e cikk kapcsán Nagykanizsa volánpályaudvaron pont a napsütés miatt nyelte el a kártyámat a robot gép – megértem utána járni, hogy újból legyen … szóval elképesztő – és ma már működtetik a robot parancs uralmat is akkor amikor megtagadhatnák mint élő emberek egy gép parancsait!!!!????

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük