KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Uniós politikusok üdvözlik Timosenko szabadulását

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Timosenko MTI foto Beliczay LaszloJosé Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke a Twitteren, Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke pedig közleményben üdvözölte szombaton Julija Timosenko bebörtönzött volt ukrán kormányfő szabadulását.

Barroso rövid üzenetében annyit ír, hogy a demokratikus Ukrajna számára kulcsfontosságú a független igazságszolgáltatás.

Az Európai Bizottság részéről Viviane Reding alapjogi és igazságügyi biztos még kora délután adott hangot örömének, szintén a Twitteren. Azt írta: Julija Timosenko kiszabadulása új remény a demokráciának Ukrajnában. Később a délután folyamán még egy üzenetet tett közzé, amelyben hangsúlyozta: az, hogy Ukrajnában május 25-re, az európai választások idejére tűzték ki az előre hozott elnökválasztást, annak a jele, hogy Ukrajna jövője a társulás az Európai Unióval.

Szombat este szintén a Twitteren reagált az ukrajnai fejleményekre Stefan Füle, az Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős, cseh tagja. Füle azt írta: történelmi nap a mai Ukrajna számára, a következő napokban pedig életbevágóan fontos megőrizni az egyensúlyt az igazságvágy valamint a kompromisszumkészség és az egység szellemisége között.

Martin Schulz kommünikéjében történelmi pillanatnak nevezi a volt miniszterelnök szabadon bocsátását mind Ukrajna, mind Európa számára.

„A változás beköszönt Ukrajnába. Tisztelet a békés tiltakozóknak, és arra kérek mindenkit, hogy őrizze meg a nyugalmat” – zárja közleményét Schulz, aki szerint Ukrajnában jelenleg a helyzet nagyon képlékeny.

Üdvözölte a volt ukrán kormányfő szabadon bocsátását Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke is, miután Timosenko pártja, a Haza (Batykivscsina) is a jobbközép, konzervatív pártokat tömörítő európai pártcsaládhoz tartozik. Daul szerint Timosenko mindenki számára a büszkeség és az inspiráció forrása a néppártban.

„Szabadulása óriási elégtétel, nem neki és családjának, hanem mindenkinek, aki hisz a demokrácia, az emberi jogok és a jogállamiság európai Ukrajnájában” – fogalmaz közleményében a francia politikus, aki azt is közli, hogy a néppárt kiáll minden ukrán mellett, aki egy demokratikusabb, virágzó, európai Ukrajna híve.

MTI

7 thoughts on “Uniós politikusok üdvözlik Timosenko szabadulását

 1. Ami jó az EU-nak és az IMF-nek, az egészen biztos hogy rossz az ukrán népnek!
  Szerencsétlenek! Kiontott vérükből nem szabadság sarjad, hanem az újabb elnyomás és gyarmati sors!
  Nagy Péter

 2. Úgy kell az eu-nak a tyimosenko mint annak idején a ruszkiknak csermanek és bandája! legyen kire hivatkozni az ország megszállása esetén!
  kató rudi

 3. Emberek, a vasárnapi ünnepi ebéd után jó lenne elgondolkodni, hogy az EU, az nem mi vagyunk a sok ország békés és nyugodt, dolgos emberei, hanem egy szervezet, ahova olyan emberek tömörültek, politikusnak nevezett álnév alatt, akik saját érdekeiket és elgondolásaikat hajtják végre a mi nevünkben. S ha valami nem tetszik, akkor hivatkoznak az uniós törvényekre, ami felülírja a nemzeti törvényeket (nefelejtsd, minden nemzet törvénye, az évszázadok alatt a hagyományelv alapján kialakult szabályzás !!!). l
  Legelőször úgy kb. a római korszak idejére tehető amikor elindult egy korrupt államrendszer kialakítása és kísérleti működtetése.
  Évszázadok alatt ezt nyomatják (!!!) nem a kötelezettség-jog egyensúly elvet, mely az élet tapasztalataira, és tudásra alapul. Mert ahova eljuttatták ezt azok anépek sorra lettek leigázva, gyarmati sorba terelve, a mai napig … Mindig az illető műszaki-szellemi fejélettségi szintnek megfelelően alakítgatva a kötelezettségeket … de a jogokat rendre leépítve … és így kerültünk ide ahol most vagyunk …
  … és ebéd után finom a kávé (amíg nem drágul, meg) …

  johannesbmf1

 4. „legyen kire hivatkozni az ország megszállása esetén!”
  Szerintem abban a megszállásban nagyon sok kanyar lesz – gondoljunk csak Szíriára és Iránra.
  Valószínűleg az Uniónak komoly tervei vannak Timosenkoval mióta tudják,hogy hajlamos elárulni Ukrajnát.
  H.B.

 5. „Abban mi a hír a nemzeti hírportálon, hogy a bűnözők üdvözlik a bűntársukat?”
  Az újságírók kevés kivétellel a bűnözők kiszolgálói és általában egy fajhoz tartoznak.
  „A totalitárius rendszerek mindig jó viszonyban voltak, és vannak ma is az alvilággal.
  A cél közös: kifosztani, félelemben tartani a hagyományos értékrendű, polgári világot.”

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: