2024. JÚNIUS 2. VASÁRNAP

A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON

JELENTKEZZ ZÁSZLÓVIVŐNEK IDE KATTINTVA!

TOVÁBBI RÉSZLETEK: https://1848.magyartrikolor.hu


     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Uniós csúcstalálkozó kezdődik ma Brüsszelben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

– Reggel irány Brüsszel. Megvédjük Magyarországot! – üzente Orbán Viktor miniszterelnök a szerdán véget ért háromnapos stratégiai kormányülés végeztével. Arra utalt, hogy ezután az Európai Unió állam- és kormányfőinek kétnaposra tervezett rendkívüli csúcstalálkozóján folytatja a munkát, ahol valószínűleg Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is megjelenik majd.

Az egyeztetést az előzetes agenda szerint három fő téma uralja majd, mindhárom kulcsfontosságú Magyarország szempontjából: az ukrajnai háború, az unió versenyképessége és a migráció.

Ami az elsőt illeti – és ennek alighanem az ukrán elnök is súlyt ad majd –, terítéken lesz az Oroszország elleni tizedik szankciós csomag kivetése. Olaf Scholz német kancellár is azt ígérte tegnap, hogy tovább szigorítják majd a büntetőintézkedéseket. – A támadás megindításának évfordulójára, február 24-re tervezett szigorítás világos üzenet Vlagyimir Putyin orosz elnöknek arról, hogy nem valósulnak meg imperialista tervei – üzente.

Hogy mi fér még a tizedik csomagba? Az Európai Parlament nemrégiben elfogadott állásfoglalása szerint a legérzékenyebb pont, hogy a nukleáris erőművek működéséhez szükséges fűtőelemek szállítását, a nukleáris együttműködéseket is betiltanák.

Mint arra Hortay Olivér, a Századvég elemzője rámutatott, az óriási probléma ezzel az, hogy számos európai erőmű orosz fűtőelemet használ, amelyek egyes létesítmények esetében csak több év alatt, másoknál egyáltalán nem helyettesíthetők. Ezeken kívül teljes embargót vezetnének be az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagokra, továbbá az Északi Áramlat 1 és 2 gázvezetékek használatát is felfüggesztenék – miközben ezek lényegében már nem is működnek. A célkeresztben tehát ismét az energetika áll, ami tovább drágíthatja az elektromos áramot.

Érdekes napirendi pont lesz a migráció kérdése is, amelyben mintha lassú fordulat érne az unióban.

Egyre erősödnek azok a hangok, amelyek azt követelik, hogy a közösség anyagilag is járuljon hozzá a külső határok védelméhez, akár a kerítések építéséhez. Karl Nehammer osztrák kancellár tegnap egyenesen vétóval fenyegetőzött, amennyiben az uniós csúcson nem állapodnak meg az illegális bevándorlás visszaszorítását szolgáló konkrét lépésekről.

Ez is érdekelheti:  Agresszív ukrán mozgósítás 2. - Herszon lakosai otthon ülnek, elbújva a katonai komisszárok elől

MN

Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik az EU-tagállamok vezetőinek csúcstalálkozójára Brüsszelben a tanácskozás második napján, 2022. október 21-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük