KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán parancsnok: A francia tankok alkalmatlanok a frontra

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy ukrán tiszt nemrég arról számolt be, hogy a Franciaország által Ukrajnának szállított és jelenleg Kijev ellentámadásában használt AMX-10 RC harckocsik alkalmatlanok a frontvonalbeli támadásokra – szémol be a Mandiner az Euronews értesülései alapján

Túl vékony a péncélzatuk

Emmanuel Macron francia elnök januárban ígérte meg ezeknek a rendkívül mobilis, kerekeken guruló felderítő páncélozott járműveknek a szállítását, amelyek félelmetes 105 mm-es ágyúval vannak felszerelve.

Négy hónappal később az ukrán kormány szerint már a frontvonalon álltak szolgálatba.

A 37-es számú tengerészgyalogos dandár parancsnoka, Szpartanec őrnagy közölte a megfigyeléseit ezekkel a francia harckocsikkal kapcsolatban a harctéren, a jelenlegi donyecki területen való bevetésük során. „Sajnos vékony páncélzatuk miatt alkalmatlanok” – fogalmazott. Ebben a nagy intenzitású háborúban, amelyet állandó nehéztüzérségi csapások jellemeznek, a vékony páncélzatuk komoly gyengeségnek bizonyul a parancsnok szerint.

Az ukrán katonatiszt egy olyan esetről is beszámolt, amikor egy 152 milliméteres tüzérségi lövedék robbant fel egy AMX-10-es mellett és a repeszek átütötték a páncélt, megölve a teljes személyzetet.

 

Kiemelt kép: ANATOLII STEPANOV / AFP

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: