KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán katonák dezertáltak az orosz offenzíva miatt Kremennánál

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Ukrán Fegyveres Erők katonái elhagyják állásaikat Kremenna közelében, ahol az orosz csapatok jelenleg offenzívát folytatnak – mondta a RIA Novosztyinak Andrej Marocsko nyugalmazott LNR alezredes.

„Kremenna település közelében figyelték meg, hogy az ukrán katonák elhagyják állásaikat. Az aktív felszabadító akciók során katonáink a Kreminna irányában az ukrán fegyveres alakulatok soraiban tapasztalják az erkölcsi és pszichológiai állapot alacsony szintjét”

– mondta Marocsko.

Az alezredes szerint a katonák anélkül hagyják el a helyüket, hogy ellenállást tanúsítanának. A nacionalista egységek pedig – amelyeket Kijev a saját csapatai elrettentésére telepített a térségbe -, nem nem végzik el a feladatukat, vagyis nem lövik hátulról a frontvonalból hátramenekülő katonákat.

Az elmúlt hónapokban heves harcok folytak az LNR Kremenna és Svatove települések területén. Az ukrán hadsereg rendszeresen lövi ezeket a városokat, és megpróbálja áttörni az orosz védelmet, de minden támadásuk meghiúsul, miközben súlyos veszteségeket szenvednek el.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajnában. Vlagyimir Putyin azt nevezte meg feladatnak, hogy „megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott és népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja Donbász felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Kiemelt kép: © AP Fotó / Evgeniy Maloletka
Ukrán hadsereg. Archív fotó

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Iszlamista támadás történt egy ausztrál bevásárlóközpontban - többen meghaltak (videók)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük