2024. JÚNIUS 2. VASÁRNAP

A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON

JELENTKEZZ ZÁSZLÓVIVŐNEK IDE KATTINTVA!

TOVÁBBI RÉSZLETEK: https://1848.magyartrikolor.hu


     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán határőrség: a támadás Fehéroroszországból, Oroszországból és a Krímből indult

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Ukrajnát ért orosz támadás Fehéroroszországból, Oroszországból és a Moszkva által önkényesen elcsatolt Krím félszigetről indult – közölte csütörtökön az ukrán határőrszolgálat.

A határmenti ellenőrzőpontokat tüzérséggel, nehézfegyverekkel és kézi lőfegyverekkel támadják öt régióban, Luhanszk, Szumi, Harkiv, Csernyihiv és Zsitomir megyékben, valamint a Krím-félsziget felől.

Páncélozott katonai járművekből álló menetoszlop tört át a Szenkivka-Vjeszjalovka határátkelőnél, amely a fehérorosz-ukrán határon található – írja a CNN helyi videófelvételekre hivatkozva.

A CNN kimerevített pillanatképet is közölt a határátkelésről: ezen az látható, hogy BMP gyalogsági harcjárművek hatolnak be Ukrajnába. Azt egyelőre nem tudni, hogy fehérorosz vagy orosz járművekről van-e szó, mint ismert, „hadgyakorlat” leple alatt nagyszámú orosz katona is tartózkodott Fehéroroszországban.

Szenkivka 200 kilométerre található Kijevtől, az ukrán fővárostól, amely szintén támadás alatt áll.

A Belarusz felől érkező támadás újabb bizonyítéka annak, hogy Vlagyimir Putyin kijelentéseivel ellentétben nem csupán a Donyec-medencére fáj a foga, hanem egész Ukrajnát az ellenőrzése alá akarja venni.

Forrás: mti.hu, portfolio.hu

Kiemelt kép: CNN screenshot

Karpat.in.ua

Ez is érdekelheti:  Öveket becsatolni: Magyar Péter hazánkat a nyugati médiában mószeroló segítője szerint ő Johann Strauss világhírű zeneszerző ükunokája

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük