KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán drón csapódott Kurszk város központi pályaudvarának tetejébe

Pilóta nélküli repülőgép csapódott Kurszk város központi pályaudvarának tetejébe, több ablakot betörve és kisebb tüzet okozva – közölte vasárnap reggel Roman Sztarovojt, a határ menti Kurszki terület kormányzója, amiről az Orosz Hírek számolt be.

“Ukrán dróntámadás Kurszkban. Előzetes információk szerint a vasútállomás épületének tetejébe csapódott, ami után tűz ütött ki. Öt ember könnyebben megsérült az üvegszilánkoktól” – írta a kormányzó helyi idő szerint hajnali 3 óra 54 perckor.

A tisztviselő hozzátette, hogy minden “mentőszolgálat a helyszínen dolgozik”, és ígéretet tett arra, hogy később további részleteket közöl az incidensről.

A Telegram hírcsatornák által megosztott több, nem ellenőrzött videó szerint a robbanás látszólag csak kisebb károkat okozott az épület tetejében és homlokzatában. Szemtanúk állítólag egy drón motorjának hangját is hallották a környéken a robbanás előtt.

A támadás idején Moszkva két nemzetközi repülőtere, Vnukovo és Domodedovo rövid időre felfüggesztette a járatokat. Szergej Szobjanyin polgármester később azt mondta, hogy az orosz hadsereg sikeresen meghiúsított egy déli irányból elkövetett dróntámadási kísérletet.

A múlt hónapban egy drón zuhant le és robbant fel korán reggel a Kurszki terület Kurcsatov városában, a Kurszki Atomerőművel szomszédos ipari központban.

Az orosz határ menti Kurszk, Brjanszk és Belgorod régiót gyakran lőtték tüzérségi ágyúkkal és támadták drónok azóta, hogy Moszkva 2022 februárjában megkezdte katonai műveletét Ukrajnában. Orosz tisztviselők azzal vádolják Kijevet, hogy szabotázsakciókat tervez az ország főbb infrastrukturális létesítményei, köztük atomerőművek ellen.

Kiemelt kép: drón csapódott Kurszk város központi pályaudvarának tetejébe / printscreen

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük