KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajnától való elszakadásról szóló petícióra buzdított egy kárpátaljai blogger – már ki is adta ellene a körözvényt az SBU

Az UA-reporter nevű, egyébként orosz nyelvű internetes felületen egy kárpátaljai nő közzétett egy videót, amelyben arra szólít fel, hogy készüljön el egy olyan petíció, amely Kárpátalja Ukrajnától történő szükségszerű elszakadását szorgalmazza.

Mint az a portál információiból kitűnik, az SBU április 5-én eljárást indított a blogger ellen, akiről azt lehet tudni, hogy Csehországban él. A cselekményt az ukrán büntető törvénykönyv 110. cikke szerinti büntetőeljárás keretében nyomozzák – olvasható az oldalon.

Az SBU közleménye szerint:

„A nő cselekedetével megpróbálta destabilizálni a régió belső helyzetét… A vádlott ellenséges narratívákat „terjesztett”, amelyekben megsértette az ukránok érzéseit és becsmérlően beszélt róluk”.

Az SBU minden szükséges nyomozati és operatív intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az illetőt a törvény előtt felelősségre vonják tetteiért – olvasható az oldalon.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF) 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük