KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajnában június 1-től közel duplájára drágul az áram

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Közel duplájára nő a lakosság számára az elektromos energia ára írja a finance.novyny.

Mint arról Olekszij Kucserenko a parlament energetikai szakbizottságának alelnöke beszámolt a közösségi oldalán az állam reményei szerint évi 65 milliárd hrivnya plusz bevételre tesz majd szert az áremelésnek köszönhetően.

Az információ szerint a kormány ármódosításának tervezetét korábban nem hozták nyilvánosságra, ám az is csak előzetes becslés, hogy ez marad a végső tarifa: A 100 kW-ot meghaladó fogyasztás esetén egy egység ára a jelenlegi 2,64-ről 4,8 hrivnyára módosul. A 100 kW-nál kevesebbet fogyasztók számára marad a régi ár. A parlamenti bizottság nem tartja megalapozottnak a kormány áremelési szándékát, ezért részletes és megalapozott indoklást kért.

Ha nem történik változás, akkor a tervezet értelmében a 100 kW-ot fogyasztók havonta változatlanul 264 hrivnyát (2 357Ft) fognak fizetni. Az átlag 168 kW-ot fogyasztók azonban már 806,4 (7 198), a 300 egységet elhasználók pedig 1 440 hrivnyát (12 854) lesznek kénytelenek fizetni.

Az ukrajnai lakosság többségének átlagos havi áramfogyasztása 168 kW, ezért nekik kell majd mélyebben a zsebükbe nyúlni június 1-től.

A szaktárca szerint ez a mértékű drágulás sem fedezi a szolgáltatás önköltségét, ami jelenleg 8 hrivnya/1kW.

Csak tájékoztatásul, 2024 februárjában Ukrajnában a betöltésre váró álláshelyek átlagos bérszintje megközelítette a 20 ezer hrivnyát , legalábbis ezt állította akkor Olena Melnik, az Állami Foglalkoztatási Központ foglalkoztatáspolitikai osztályának megbízott vezetője az rbc.ua hírportálnak adott interjújában.

Kárpát Hír

Kiemelt kép: illusztráció / Fotó: News.LIVE, Ihor Kuznyecov

Ez is érdekelheti:  A románok nyakunkra hozzák a háborút, könnyen orosz célponttá válhatnak

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük