KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bemutatkoztak az M1-en az EP-listavezetők – elemzők értékelték a választási vitát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Csütörtök este bemutatkoztak az EP-listát állító pártok a közmédia vitaműsorában. Mind a tizenegy párt, vagy pártszövetség képviselője jelen volt. A vita után Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője és Pócza István, a Batthyány Alapítvány szakmai programvezetője értékelt az M1-en.

Akik próbálták felborítani a vita szabályokat a saját támogatói táboruk növelése érdekében, nem jártak sikerrel” – fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője az M1 Ma este című műsorában, csütörtökön.

Azzal kapcsolatban, hogy a vita alkalmas volt-e a valós uniós ügyek kifejtésére, Mráz Ágoston elmondta: elsősorban a háború és a korrupciós ügyek dominálták a felszólalásokat.

Az elemző szerint a háború jelenleg fontosabb téma a közbeszédben, mint a korrupció, így az egy kormánypárti jelölttel szemben álló tíz ellenzéki most is egy olyan kérdést erőltetett, ami nem rezonál a választókkal.

Pócza István, a Batthyány Alapítvány szakmai programvezetője szerint látható volt, hogy a háború vagy béke kérdését egyértelműen a kormánypárti jelölt dominálta. Deutsch Tamás megszólalásaival kapcsolatban az elemző rámutatott:

Fidesz-KDNP listavezetője reakcióra kényszerítette az ellenzéki jelölteket, akik azonban nem adtak valós választ arra, hogy ők hogyan valósítanák meg a békét.

A politikusok teljesítményéről szólva Mráz Ágoston arra hívta fel a figyelmet, hogy Deutsch Tamás 10 ellenzéki politikussal küzdött, és azt a kormánypárti üzenetet ismételte el, miszerint a másik oldalt külföldről fizetik. A kormánypárti jelölt szerint éppen ezért egyértelmű, hogy az ellenzék milyen álláspontot fog képviselni háború és béke kérdésében.

Ezzel szemben pedig az ellenzék az Orbán Viktor miniszterelnök személye elleni gyűlölet gerjesztésében versengett. Megmutatkozott azonban, hogy a vita folyamán Magyar Péter nem volt képes kitűnni az ellenzéki szereplők sorából.

Kérdésre adott válaszában Pócza István arról beszélt, hogy az ellenzéki jelöltek olyan látszatot keltettek, mintha most egy országgyűlési választás zajlana. Leginkább a kisebb pártok próbálták valóban bemutatni a programjukat.

Ez is érdekelheti:  Felfedezték az mRNS COVID-vakcina hatástalanításának módszerét!?

Mráz Ágoston kiemelte:

a közvélemény-kutatások szerint a DK 10 százalék környéki támogatottságon áll, ezért kellett Dobrev Klárának nagyon erős kijelentéseket tennie. Ezzel szemben pedig a Tisza Párt elszürkült a tömegben.

Magyar Péter egyik kijelentésével kapcsolatban, miszerint a magyarok tömegesen hagyják el hazánkat, a műsorvezető felidézte: Magyar két éve még azt állította, hogy ma egyre többen költöznek haza. Ezzel kapcsoaltosan Mráz Ágoston azt emelte ki, hogy ez is bizonyítja:

Magyar Péter „nem egy múlt nélküli ember, és ezekkel az idézetekkel mindig sarokba lehet állítani”.

hirado.hu

Kiemelt kép: printscreen / EP listavezetők vitája az M1-en 2024 május 30-án

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük