KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna „válasszal” fenyegette meg Magyarországot az Oroszországgal megkötött gázszállítási szerződése miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Dmitrij Kuleba külügyminiszter kijelentette: Ukrajna választ fog majd adni Magyarországnak az Oroszországgal megkötött gázszállítási szerződése miatt

„Ez nem csak politikai lépés lesz. Ebben a helyzetben, Ukrajna nemzeti érdekeinek védelmében (1) egyéb lépéseket is teszünk. És nem csak a gazdasági együttműködési kormányközi vegyesbizottság ülésének az elhalasztása – amely pedig a kétoldalú együttműködés legfőbb szervezete” – idézi Kuleba szavait a TASZSZ.

A miniszter megjegyezte: az Ukrajna területét elkerülő vezetéken szállítandó gázról aláírt szerződés csapás Ukrajnára. (2) „Magyarország – azzal, hogy az Oroszországból szállított gáz útjából kiiktatta az ukrán gázvezetéket – csapást mért a magyar-ukrán kapcsolatokra. Ez olyan csapás, amire nekünk megfelelőképpen választ kell adnunk. És itt nem lesz helye sajnálkozásnak és részvétnek” (3) – hangsúlyozta Kuleba az ICTV tévécsatorna egyik műsorában.

Hétfőn Magyarország hosszútávú gázszállítási szerződést írt alá a Gazprommal, Ukrajna megkerülésével. Kijevben riadtan fogadták, hogy a jövőben jelentősen csökken a Magyarországnak Ukrajnán keresztül szállított gáz mennyisége, vagy az le is áll. Kijevben kilátásba helyezték, hogy az Európai Bizottsághoz fordulnak, kikérendő annak álláspontját, hogy a Budapest és a Gazprom közötti megállapodás mennyiben áll összhangban az energetika területén elfogadott uniós jogszabályokkal. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő Kijev irigységével magyarázta azt, ahogyan Ukrajna a magyar-orosz hosszútávú gázszállítási szerződésre reagált.

Budapest a magyar belügyekbe való beavatkozással (4) vádolta meg Kijevet.

A „VZGLJAD” (5) megvizsgálta, hogy Magyarország és a Gazprom hosszútávú szerződése miként zárja el Ukrajna elől az orosz gázt.

Eredeti cikk itt olvasható

Kiemelt kép: Dmytro Kuleba


Olvasók (gúnyos) kommentárjaiból:

–  Felfoghatatlan a banderista untermenschek logikája, amiből kiindulva egyrészt „elvből” nem hajlandók orosz gázt vásárolni – ugyanakkor pedig, mint az ejtőernyős a kötelébe csimpaszkodik abba, hogy az orosz gáz tranzit szállítása az ő területükön keresztül történjen! Most bebizonyosodott: Ukrajna valójában az EU egyetértése mellett, saját szükségleteire terelte magához az orosz gázt. Az európaiak pedig úgy tettek, mintha a reverz gáz Szlovákián keresztül „érkezett” volna. Most azonban, hogy Európa maga is gáz nélkül maradt, Ukrajna az ingyen kapott „reverz gáz” nélkül maradt. És most dühöng – most hogy nyugati szomszédai, például Magyarország, a banderista rezervátum megkerülésével kapják a gáz. Amivel szertefoszlanak a hoholok (6) reményei, hogy a gáz tranzitja, 2024 után is, kellő mennyiségben folytatódik majd. (7)

Ez is érdekelheti:  A Boszniai Szerb Köztársaság kész kikiáltani függetlenségét

Pavel G:  Miféle részvétnyilvánítás? A jó hohol – a kihűlt hohol. Hapsikáim” – legyen nektek a föld üvegkemény! (8)

Szergej Ivanov (Don-Rosztov [9])

És hogy’ tudnak ők „megfelelőképpen válaszolni”? Mégis – nagyon érdekelne.

KívülállóknakV (Moszkva)

„Mi majd szörnyű bosszút állunk rajtatok. És ti úgy fogtok minket szeretni, mint a kisangyalok”

GrófSztroganov (Moszkva)

Először bezárják a magyar iskolákat. Utána meg elvárják, hogy tiszteljék őket. Fura egy szerzetek…

Kolja Nyikolajev

A bolti küldönc megfenyegeti az eladót. Ne adja isten, hogy maga közvetlenül a vevőnek adja el az árut. Hiszen az törvénytelen!

Hiszen akkor mi miből fogunk táplálkozni – visítanak a „félelmetes” hoholok…

Markus Wolf (Sztavropol)

A bunkóföldiek, lám, milyen leleményesek. Van itt merénylet is, egy senkinek sem kellő seriff ellen. A töltényekről is, hogyan, hogy nem, kiderült, hogy magyar gyártmányúak. Amelyeket, úgymond, senki sem vásárolt, csempészáruként került Bunkóföldére.

Szépséges Brünhilda

Ukrajna megfenyegette Magyarországot.

——————————————-

Ukrajna most már összecsinálhatja magát a sarovárijában. (10) Ezt még megteheti.

Támadt egy gondolat (Moszkva)

Kuleba! Hívd már föl az amerikai külügyet, és kérdezd meg tőlük: hogyhogy Magyarország nem kért engedélyt Ukrópiától (11) arra, hogy télen befűthessen a magyarok otthonaiban?

Pjotr Kratov

A hoholokból már mindenkinek elege van. Felvállalták az „erkölcscsőszök” szerepét, és most. van képük másokat iskoláztatni és kioktatni. Holott ők maguk az ócska ribancok. Senki sem kérte őket arra, hogy mások erkölcseire felügyeljenek.

És ráadásul még azt hiszik, hogy mindenki a lekötelezettjük, állandóan pénzt tarhálnak. Minduntalan bepanaszolják, feljelentgetik Fasingtonban (12) és az Európai Bizottságnál azt, aki csak egy kicsit is kilóg a sorból.

 

Megjegyzések:

(1)  Ha rosszindulatúak lennénk, ezt úgy is értelmezhetnénk: ukrán nemzeti érdek az, ha a mások által megvásárolt és kifizetett földgázból lopkodhatnak. Márpedig ha Oroszország nem szállít gázt az Ukrajnán keresztül vezető csővezetékeken, akkor nem lesz mit és miből lopkodni. Kétszeres a kár (a másik: a kieső tranzitdíjak)

Ez is érdekelheti:  Népszavazás lesz Svájcban az oroszellenes szankciók eltörléséről

De hát mi, ugyebár, nem vagyunk rosszindulatúak…

(2)  Bizony, ez így van. Ami az egyiknek gyász, a másiknak öröm. Van, aki elveszti a lopott árut. És van, aki ezentúl HIÁNYTALANULmegkapja azt, amit megvásárolt és kifizetett. (És még a románokra mondják, hogy lopnak, mint a szarka…)

(3)  2009 telén csakugyan nem volt helye részvétnek és sajnálkozásnak – Kijev részéről. Amikor komoly gondjaink támadtak az általuk ellopott földgáz kiesése miatt. Korlátozni kellett mind a termelés, mind a lakosság fogyasztását. Nem emlékszem, hogy megtérítették-e már azóta a kárunkat.

(4)  Mindazok kivételével, akik a nacionál-fasizmusnak, az ott folyó, égbekiáltó bűntetteknek a legfanatikusabb, legelkötelezettebb hívei, támogatói és szponzorai – cinkosai és bűntársai – ma már köztudott, hogy Ukrajna amerikai gyámsági terület, önállóságától megfosztva. Amelyik, hogy megalázó helyzetéért kárpótolja magát, belekotnyeleskedik mások dolgába, MEGPRÓBÁLJA SAJÁT JOGHATÓSÁGÁT MÁSOKRA KITERJESZTENI. Ilyen az, amikor számon kéri, hogy Magyarország hogy merészelt az engedélye nélkül megállapodni egy másik országgal. Amikor a magyar külügyminisztert, magyar politikusokat, AZ UKRÁN TÖRVÉNYEK MEGSÉRTÉSE MIATT (az ukrán törvények alapján elítélendő, államellenes bűnözők) FEKETELISTÁJÁRA VESZ. De ilyen volt az az eset is, amikor a nagykövet asszony egy budapesti trafikost, BEIDÉZTETETT AZ UKRÁN NAGYKÖVETSÉGRE, HOGY OTT FELELŐSSÉGRE VONJA, amiért a kirakatában egy olyan térképet árult, amin a Krím már Oroszország részeként szerepelt. (Még jó, hogy „össze nem csomagolták”, hogy az éj leple alatt, át a határon, egy ukrán bíróság elé hurcolják a magyar állampolgárt.)

(5)  Az újság, aminek a cikkéről ez a fordítás készült.

(6)  A (bunkó, tahó) ukránok gúnyneve (még műveltebb ukránok körében is).

(7)  Oroszország és Ukrajna között 2024-ben jár le a hosszútávú gázszállítási szerződés – ami nagy viták tárgya. Az eredetileg megkötött szerződés a jövő év végén lejárt volna. (A korábbi években még arról volt szó, hogy az „Északi Áramlat-2” elkészültével Oroszország felmondja ezt a szerződést. Ám a moszkvai vezetéstől lassan már megszokottá váló ide-oda sasszézással előbb 2024-ig meghosszabbították a hatályát – újabban azonban már Moszkvából is hallani olyan – megint csak érthetetlen – fuvolázásokat, hogy készek 2027-ig meghosszabbítani a szerződést. Sőt, 2036 is szóba jött. Noha Oroszország érdeke most már az lenne, hogy a lehető legrövidebb időn belül állítsa le a szállításokat. Ehelyett Moszkvából is hallani hangokat, hogy készek még növelni is a szállításokat.

Ez is érdekelheti:  Halász Géza – Téglásy Imre: „A halál és élet harcba szállt” (húsvéti szekvencia)

Ukrajna, a Nyugat a szerződés meghosszabbítását, a szállított mennyiség felfuttatását követeli, így szorítva rá Oroszországot, hogy folytassa a gáz szállítását az ukrajnai vezetékeken.

(8)  Amint nálunk az elhunytnak szóló jókívánság: „nyugodj békében”, az oroszok ezt úgy mondják: „legyen a föld számodra pehelytakaró”. Az „üvegkemény föld” ennek az ellentéte.

(9)  Don-Rosztov – Oroszország felől a Donbassz felé haladva az utolsó oroszországi nagyváros, kb. 170-180 km-re a határtól.

(10)  Sarovári – az ukrán népviselet kelléke. (A hímzett inggel / blúzzal együtt) ukrán jelkép: a férfiak buggyos nadrágja.

(11) Ukrop – egy ukrán nacionalista szervezet, az Ukrán Hazafiak Szervezetének betűszava (a szó egyébként oroszul és ukránul is „kaprot” jelent. Ez is a jelképük) Az ukránokat szokták még „ukropoknak” („kaproknak”) is nevezni. Az „ukropok” szóból eredeztetett „Ukrópia” így Ukrajna egyik (szintén gunyoros értelmű) jelentése.

(12)  Értelmezendő, kitalált név (az eredetiben: „Fasobkom”). Az orosz politikai kifejezéstárban szerepel az ironikus „washingtoni OBKOM” kifejezés. Ami azt jelenti: Washington ma úgy uralja a világot, mint hajdan a párt területi/megyei pártbizottságai. A „washingtoni” szó helyett a „fas” pedig arra utal, hogy Washington napjaink fasizmusának (a liberálfasizmusnak) a világot uralni készülő központja.

NewsFront

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük