KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna „komoly hadművelettel” fenyegetőzik a Krím ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A GUR katonai hírszerző szolgálat vezetője hétfőn ismét megfenyegette a Krímet. Minden korábbi akció egy „komoly hadművelet” előkészítése volt – jelentette ki egy dokumentumfilm bemutatóján, amely Ukrajna állítólagos fekete-tengeri katonai sikereiről szól.

A kijevi különleges erők fekete-tengeri akciói a Krím elleni támadás előkészületei voltak

– magyarázta hétfőn Kirill Budanov, az ukrán katonai hírszerzés (GUR) vezetője.

Budanov a GUR hivatalos Telegram-csatornáján tett közzé nyilatkozatot a „Háború a tengerért” című televíziós dokumentumfilmet népszerűsítve, amelyet vasárnap sugárzott az egységes ukrán televíziós csatorna.

„Ezek mind előkészítő intézkedések egy komoly krími hadművelethez”

– jelentette ki Budanov.

„Ráadásul ez jó hír a lakosság számára, amely 10 éve megszállás alatt él. Sokan közülük azt hiszik, hogy megfeledkeztek róluk”.

A krímiek mintegy 97 százaléka szavazott az Oroszországhoz való visszacsatolás mellett 2014 márciusában, nem sokkal az Egyesült Államok által támogatott ukrajnai puccs után. Azóta Moszkva a félszigetet szuverén területe részének tekinti, míg Kijev továbbra is a „visszacsatolásról” álmodozik.

A GUR által készített dokumentumfilm Ukrajna állítólagos katonai sikereiről szól a Dnyepernél és a Fekete-tengeren, különösen a kommandós rajtaütésekről és az orosz flotta elleni dróntámadásokról. A film bemutatja a „13-as csoport” nevű különleges egységet, amely az orosz hajók elleni támadásokért felelős.

Az egység meg nem nevezett parancsnokát így idézi a film:

„Az ellenség soha nem fogja megszerezni az ellenőrzést a tenger felett, bármit is találjon ki. Ez a mi Fekete-tengerünk, a mi Krímünk, a mi Kígyószigetünk”.

Budanov hasonló megjegyzéseket tett a Krímről, amikor tavaly Ukrajna széles nyilvánosságot kapott offenzívája elakadt, miután beismerte, hogy tengeri drónokat használt a kercsi híd megtámadására. Oroszország értelmetlen PR-gyakorlatként utasította el az ukrán dróntámadásokat, miközben Kijev szárazföldi erői továbbra is visszavonulnak.

Dmitrij Belik, az Állami Duma szevasztopoli képviselője a RIA Novosztyinak azt mondta, hogy a GUR bejelentése „PR-kampányfogás” volt:

„Budanov már régen nem a valóságot fogalmazza meg nyilatkozataiban. Ezek a „komoly műveletek” öngyilkos partraszállások voltak a Krímnél, úgy, hogy odamentek, sietve kibontották az ukrán zászlót a kamerák előtt, vagy kiszögezték egy kerítésre vagy éppen egy nyilvános vécére. Aztán gyorsan elszaladtak, ha netán szerencséjük volt”.

Vlagyimir Dzsabarov szenátor is kommentálta Budanov bejelentését, és úgy vélte, hogy az „vagy kamu, vagy ostobaság”. Abban az esetben viszont, ha az ukránok valóban megpróbálnának bármit is, Oroszország készen áll majd – mondta.

„Nem túl gyakori, hogy egy különleges szolgálat vezetőjétől ilyen kijelentéseket hallani. A különleges szolgálatok vezetése általában nem csak, hogy nem beszél a közelgő műveletekről, de nem is kommentálja azokat a végrehajtásuk után”.

– nyilatkozta Dzhabarov az újságíróknak.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Súlyos fenyegetés az egész világra, benne Magyarországra is

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Kirill Budanov, az ukrán katonai hírszerző szolgálat vezetője 2024. február 25-én az „Ukrajna Év 2024” fórumon.

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Ukrajna „komoly hadművelettel” fenyegetőzik a Krím ellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük