KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna kifogyhat a Pentagon pénzéből

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Pentagon költségvetésének fenyegető megnyirbálása veszélyezteti az Egyesült Államok Ukrajnának szánt katonai segélyeit – jelentette szombaton a Politico magazin a Védelmi Minisztérium belső irataira és az ügyben jártas tisztviselőkre hivatkozva.

A Kongresszusnak december 16-ig kell elfogadnia az egész éves védelmi kiadásainak csökkentéséről szóló törvényjavaslatot, amit a republikánusok és a demokraták vitatnak meg. A határozat 29 milliárd dollárral, 3,7%-kal csökkentené a Pentagon finanszírozását ahhoz képest, amit a Fehér Ház a 2023-as pénzügyi évre kért. Ez azt jelenti, hogy a védelmi minisztériumnak le kell állítania a kulcsfontosságú projekteket, beleértve a Kijevnek nyújtott katonai segélyeket.

Michael McCord, a Pentagon pénzügyi igazgatója szombaton azt mondta, hogy az Egyesült Államoknak gondjai lesznek újabb lőszerek Ukrajnába történő szállításával, mivel a Kijev által kért források tavasszal elfogynak.

 

Kiemelt kép: Ukrán katonák egy M777 tarackból lőnek Kelet-Ukrajnában, 2022. november 23-án. © Anatolij Stepanov / AFP 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Ezen múlik, hogy kitör-e a harmadik világháború

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük