KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ezrek tüntettek Rómában az Ukrajnába történő fegyverszállítások ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Baloldali tüntetők vonultak utcára Rómában szombaton, magasabb béreket követelve, és elítéltve az olasz kormányt, amiért megújította azt a rendeletet, amely 2024-ig biztosítja az Ukrajnába történő fegyverszállítást.

Az olasz USB-szakszervezet által szervezett és számos baloldali politikai frakció által támogatott tüntetésen emberek ezrei gyűltek össze a Piazza della Repubblicán, „elég volt a fegyverekből, emeljék a béreket” feliratú transzparensekkel.

 

„A Meloni-kormány egyre jobban belerángat minket a háború spiráljába, aminek kiszámíthatatlan következménye van” – az USB írta a tiltakozás előtt.

Olaszország új miniszterelnöke, Giorgia Meloni csütörtökön rendeletet adott ki, amely biztosítja, hogy az olasz kormány 2023 végéig továbbra is fegyvereket szállítson Ukrajnába anélkül, hogy azt a parlamentnek jóvá kellene hagynia.

Az EuroWeek News múlt havi kutatása szerint az olasz közvélemény is megosztott: 49% ellenzi a fegyverszállításokat Kijevnek, 38% azonban támogatja. Ráadásul az olaszok 49%-a úgy gondolja, hogy Ukrajnának engedményeket kell tennie Oroszországnak a békefolyamat felgyorsítása érdekében, míg csak 36%-uk szeretné, ha Kijev folytatná a háborút.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Ez is érdekelheti:  Tüntetők zavarták meg a Hamász terrorjáról tartott budapesti konferenciát

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük