KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna energetikai rendszere az összeomlás szélén

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kénytelenek korlátozni az ellátást, miközben az infrastruktúra közel fele megsemmisült.

Ukrajna kénytelen korlátozni a villamosenergia-ellátást, mivel a hálózat károsodásokat szenvedett el. Ukrán tisztviselők október 19-én közölték a polgárokkal, hogy áramkimaradásokra és az áramellátás korlátozására kell számítaniuk, mivel az ország az orosz légicsapások által az infrastruktúrában okozott károkkal küzd.

Zelenszkij: Az ukrán erőművek 30 százaléka sérült meg

Ukrajna különböző régióiban október 19-én és 20-án áramszünetekre lehet számítani az elektromos hálózat terhelésének csökkentése érdekében – közölte az energiaügyi miniszter tanácsadója.

A tanácsadó, Olekszandr Harcsenko elmondta, hogy lesznek áramkimaradások, köztük olyanok is, amelyek tervezettek. Sajnos az új adatok szerint a teljes infrastruktúra mintegy 40 százaléka súlyosan károsodott.

A javítási és csatlakozási munkálatok folyamatban vannak, de ma és holnap kiesések várhatóak” – mondta Harcsenko az ukrán televízióban.

Hozzátette, hogy lesznek olyan kiesések, amelyek „nem csak vészhelyzetek, hanem ütemezettek is”, és amelyek célja az elektromos hálózat terhelésének csökkentése. Kijlo Timosenko, az elnöki hivatal helyettes vezetője külön közölte a Telegramon, hogy az elektromos korlátozások október 20-án kezdődnek.

Mandiner

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: