KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Pentagon döntésre akarja vinni Herszon sorsát – Kijev megkaphatta az utasítást

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kijev megkaphatta az utasítást a Pentagontól, hogy így vegye vissza a Herszon régiót

A Herson Vesztnik információi szerint a Pentagon dűlőre akarja vinni mihamarabb a herszoni területek elfoglalásának kérdését és azt szimulálja, hogy milyen következményekkel járna, a Kahovkai gát felrobbantása a régióban.

Fontos tudni, hogy kahovkai víztározó – mely jelenleg az orosz fegyveres erők birtokában van – nagyon jelentős a terület vízellátását illetően.

A Herson Vesztnik Telegram csatornáján közölt információk szerint, amennyiben az ukránok egy rakétatámadással felrobbantják a gátat, az egyfajta helyi apokalipszist okozhat, hiszen  több millió tonna víz zúdulna Hersonra 24,4 km/h sebességgel 1 méter magas hullámokat vetve. 2,5 óra leforgása alatt 4,8 méteres víztenger öntené el a területet, ami elpusztítani a teljes herszoni regionális központot. A számítások szerint 3 napig is eltartani, míg levonul az ár.

Ezeket az információkat egyébként még 1985-ben az All-Union Tervező, Felmérési és Kutatóintézet szakemberei modellezték egy „Gidroproekt” című, a szovjet időkben szigorúan titkos tanulmányban.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  2 millió (guruló) dollárnyi "mikroadománnyal" lehetett beugrani Korányiék adományozóinak "panteonjába"

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük