KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna: Bűntett a hadiállapot bevezetése

Bűntettnek nevezte Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára azt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök bevezette a hadiállapotot szerdán az Oroszország által megszállt ukrán területeken.

„Putyin hadiállapota Ukrajna elcsatolt régióiban az ukrán lakosság tömeges deportálásra való felkészítése Oroszországba a megszállt területek etnikai összetételének megváltoztatása érdekében. Bűncselekmény, amelyet az ENSZ-nek el kell ítélnie, és amelyet Oroszország már elkövetett a Krím-félszigeten, és büntetlen maradt” – írta a politikus a Twitteren.

Az ukrán külügyminisztérium hivatalos honlapján kiadott közleményében úgy vélekedett: Putyin azért vezette be a hadiállapotot az orosz megszállás alatt álló ukrán területeken, hogy elfojtsa a helyi lakosság ellenállását. „Putyin rendelete jogilag semmis. Nincsenek jogi következményei sem Ukrajnára, sem állampolgáraira, sem a nemzetközi közösségre nézve. Egy ilyen lépés ugyanakkor újabb példája azoknak a bűntetteknek, amelyeket az orosz vezetés az ukrán állam és az ukránok ellen követ el” – emelte ki a külügyi tárca.

Az orosz erők eltalálták a nyugati országrészben lévő Ivano-Frankivszk megyében lévő burstini hőerőművet – közölte Szvitlana Oniscsuk, a megyei tanács elnöke. Szavai szerint a tüzet eloltották, senki sem sérült meg. Szerhij Borzov, Vinnicja megye kormányzója nyilvánosságra hozta, hogy a középnyugati országrészben lévő régióban is találtak el az orosz erők energetikai objektumot, de részletekbe nem bocsátkozott. Natalija Humenyuk, a dél-ukrajnai műveleti parancsnokság sajtóközpontjának vezetője egy tévéműsorban megerősítette, hogy egy létesítményt találat ért Vinnicja megyében, hozzátette ugyanakkor, hogy a támadásban senki sem sérült meg.

A középső országrész légierejének parancsnoksága arról számolt be, hogy a légvédelem 12 ellenséges légi célpontot lőtt le Ukrajna középső és északi részén az oroszok szerdai támadása során.

Az orosz megszálló hatóságok a Donyeck megyei Mariupolban lebontották a sztálini időkben előidézett 1932-1933-as ukrajnai nagy éhínség, a holodomor áldozatainak emlékművét teherautódaru segítségével – számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportál a RIA Novosztyi orosz hírportálra hivatkozva. A megszállók azt mondták, hogy a gránitot építőanyagként hasznosítják majd.

Ez is érdekelheti:  A Békekör a Trump elleni merényletről

 

Kapcsolódó:

Statárium – Putyin bevezette a hadiállapotot

https://internetfigyelo.com/kadirov-kivalo-donteseket-hozott-ma-a-legfobb-foparancsnok/

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük