KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hergel a volt munkácsi polgármester (NIF kommentárral)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Volt munkácsi polgármester: Ha Putyin nyerne, Kárpátalja egy része Magyarország irányítása alá kerülne

Viktor Baloga szerint a magyar kormány Putyin legnagyobb európai szószólója.

„A magyar kormány ma Putyin legnagyobb európai szószólója/ügyvédje. Folyamatosan arra törekszik, hogy megakadályozza az újabb szankciók bevezetését, vagy, hogy enyhítsen a már bevezetett szankciókon. A magyar uniós biztos szándékosan, minden lehetséges módon próbálja gátolni európai integrációnkat”fogalmazott Facebook-bejegyzésében Munkács város 1998 és 1999 közötti polgármestere, Viktor Baloga. Úgy folytatta:

„Mondok mást is,

ne adj Isten, ha Putyin nyerne – Kárpátalja egy része ilyen vagy olyan formában, lojalitásáért cserébe Magyarország irányítása alá kerülne

– fejtette ki az egykori városvezető, akinek most a fia irányítja Munkács városát.

Mandiner

NIF kommentár:

Viktor Baloga, aki neve szerint egy ukránná korcsosult magyar,  olyan megnyilatkozást tett, amelyben bár volna igazság. Ugyanis semmilyen szerződés nincs arra vonatkozóan, hogy Kárpátalja ukrán birtok legyen – ez tény. Még akkor is, ha egyébként az óvatos magyar külügy kínosan ügyel arra, hogy odafigyeljen a rablóállamok érzékenységére, ami nagyon sok magyar ember számára nem feltétlenül elfogadható álláspont.

Kárpátalját ugyanis semmilyen szerződés nem ajándékozta Ukrajnának. Az ukrán-magyar alapszerződés létrejöttének éppen megszületése körülményei, valamint Ukrajna abban foglalt vállalásainak megszegése miatt érvénytelennek tekintendő, de ha visszavezetjük az események folyamát a trianoni diktátumig, akkor végleg lehull a lepel.

Mindezeket pedig csak megfejelik a legutóbbi Munkácson történtek, amikor a Turult eltávolították  – barbár módon lefűrészelték és a várárokba hajították – a jogállamiságot az EU szerint Magyarországhoz képest messze túlszárnyaló ukránok. A magyarság döntő többsége egyébként elítéli a barbár cselekedetet. A hivatalos magyar szervek ugyan nyilvánítottak véleményt az ügyben, de azért tegyük a szívünkre a kezünket, ez nagyon halovány… Közben pedig nem történik semmi, illetve dehogynem – tovább gyalázhatnak és alázhatnak minket még az ukránná korcsosult egykori magyarok is.

NIF

Ez is érdekelheti:  Sulyok Tamás: A jelöltséget elfogadom

Ajánlott cikkek:

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük