KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Ukrajna az összeomlás szélén

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna azt kockáztatja, hogy katonák nélkül marad, még mielőtt Oroszország teljes körű offenzívája megkezdődne – írta az X közösségi hálón a volt Pentagon-tanácsadó, Douglas McGregor nyugalmazott ezredes, amiről a ria.ru is írt.

„Naponta több száz [halott]. Zelenszkij megdöbbentő híreket kapott a frontról. Az AFU emberi erőforrásai a végüket járják.”

„Ukrajna már most kifogyóban van katonáiból. (…) Oroszország offenzívája még el sem kezdődött”

– jegyezte meg McGregor ezredes.

A tiszt szerint az ukrán hadsereg naponta több száz embert veszít.

„Ez az ország az összeomláshoz közeledik”

– tette hozzá magabiztosan McGregor.

Hétfőn az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy felszabadították a DNR területén lévő Szemenovka falut. Egy nappal korábban a hivatal Novobakhmutovka ellenőrzésének átvételéről is beszámolt.

Ez is érdekelheti:  Ukrajna több mint 8000 katonát veszített egy hét alatt

Korábban Szergej Sojgu, az orosz védelmi minisztérium vezetője azt mondta, hogy az ukrán csapatok a különleges katonai művelet kezdete óta csaknem 500 ezer embert vesztettek. Hangsúlyozta, hogy az orosz egységek most már a teljes érintkezési vonal mentén kezdeményezők és továbbra is szorongatják az ellenséget. Soigu emlékeztetett arra, hogy a katonaság felszabadította Pervomajszkoje, Bohdanivka és Novomihajlovka területét a Donyecki Népköztársaságban, és bővítik az ellenőrzési övezetet Berdicsben és Georgijivkában.

MH

Kiemelt kép: mideastdiscourse.com

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük