KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Ukrajna átfogóbb orosz hadművelet előtt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajnában átfogóbb orosz hadművelet várható amiatt, hogy a kijevi vezetés sem nácitlanítani, sem demilitarizálni nem akar – tűnik ki az orosz elnöki hivatal vezetőjének vasárnapi nyilatkozatából.

Szergej Kirijenko kijelentette: “Az elnök által a különleges hadművelettel kapcsolatban kitűzött célokat minden körülmények között elérjük. A győzelem biztos, ahogy a normális és tisztességes élet is.”

Putyin elnök hivatalvezetője sajnálatosnak nevezte, hogy Kijev még az ortodox karácsony közös ünnepén sem volt hajlandó tűzszünetre, és sikertelen dróntámadást intézett a karácsonyi szentmisén résztvevő szevasztopoliak, valamint a Herszon és Zaporozsje vidékén ünneplők ellen. „Nem sok keresztényi és ortodox lelkület maradt bennük. Az Úr mondjon ítéletet felettük” – mondta.

Zelenszkij ukrán elnök szombaton megfosztotta ukrán állampolgárságától az ukrán ortodox egyház 13 papját. Rendeletét az ukrajnai Levy Bereg hírportál ismertette. Az ortodox egyházat szolgáló papokat, köztük Tulcsin metropolita püspökét azzal vádolja az ukrán biztonsági szolgálat (SBU), hogy „viszályt szítottak” az ukránok között.

Az orosz ortodox egyház pátriárkája szerint Ukrajna világi hatalmai valószínűleg már nem maradnak sokáig, a vallási szakadás rövidesen véget ér és előidézői elnyerik büntetésüket – idézte Kirill szavait a Magyar Békekör.

Az Uszpenszkij székesegyházban vasárnap mondott szentbeszédében Kirill pátriárka kijelentette: „A szakadást előidézőknek nyomuk sem marad, hiszen ők az ördög parancsára cselekednek, tönkreteszik az ortodoxiát a kijevi földeken. Nem kell túl sokáig várni már. Ahogy a politikai zűrzavar lekaszálta azokat a szovjet vezetőket, akik kezet emeltek az egyházra, úgy Ukrajnában sem fog uralkodni többé a jelenlegi kormány”.

Moszkva, 2023. január 8. vasárnap (MB)

Kiemelt képen: Szergej Kirijenko, az orosz elnöki hivatal vezetőjének első helyettese
© Sergey Savostyanov/TASS

Kiadta: Magyar Békekör

Ez is érdekelheti:  Magyar Péter fenyegetőzik: Nem leszünk békések a Hősök terén

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük