KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna: A szabadság jegyében már el is törölték a nyelvtörvényt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAz ukrán parlament legelső döntés volt a kisebbségi nyelvtörvény eltörlése. Vajon ezt is üdvözli az EU? Teljesen mindegy, hiszen egy Barrosoval és Schulz-al az élen mi magyarok jól tudjuk, hogy semmi jó nem várható, ahogyan az eddig is történt. Ráadásul ennél még nagyobb probléma az, hogy az EU vezetők vélemény-nyilvánításait és cselekedeteit elsődlegesen a magyarországi balliberális szocion ellenség határozza meg.

A magyar külpolitika pedig teljesen súlytalan, kormányoktól függetlenül. A folyamatosan hangoztatott jószomszédi viszonyok ápolása és a határokon átívelő nemzetegyesítés süket dumájának zsákutcája teljesen nyilvánvalóvá tette, hogy ez az út nem járható. A Martonyi féle külpolitika pedig követi a „hagyományokat” és nem várható el sem tőle, sem a magyar kormánytól a kárpátaljai területek magyarjai melletti határozott és tényleges, tevőleges kiállás, aminek következtében az ott élő magyarság érezné az anyaország markáns támogatását.

A Jobbik lemondásra szólította föl Martonyit (MTI hír)

A Jobbik lemondásra szólította fel vasárnap Martonyi János külügyminisztert, mert a párt véleménye szerint nem képviseli az ukrajnai válság idején a kárpátaljai magyar közösség érdekeit.

Martonyi János külügyminiszter azonnal mondjon le posztjáról és távozzon a magyar közéletből – mondta Szávay István országgyűlési képviselő a Külügyminisztérium budapesti épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A Jobbik nemzetpolitikai kabinetének elnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek olyan külügyminisztert kellene kineveznie Martonyi János helyére, aki az „idegen érdekek kiszolgálása helyett végre magyar nemzeti érdekű külpolitikát folytat”.

Azt is elvárják a magyar kormánytól, hogy a kárpátaljai autonómia kérdését emelje be az európai uniós közbeszédbe és a leghatározottabban álljon ki a magyar közösség jogaiért – fűzte hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint mostanra teljes káosz uralkodott el Ukrajnában. Hozzátette: pártja együttérzését fejezi ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az erőszakos cselekmények már a magyarok lakta Kárpátaljára is átterjedtek, Beregszászon hétfőn tartanak tanácsülést, hogy megpróbálják átvenni a város irányítását.

Ez is érdekelheti:  Mező Gábor üzent Magyar Péternek: hogyan lehetett nagyapád egyszerre 56-os szabadságharcos és fogalmazó a “Markóban”?

Szávay István utalt arra is, hogy az ukrán parlament eltörölte az ottani magyar közösség számára „jó és hasznos” nyelvtörvényt, amelynek betartatásáért – szerinte – a magyar kormány „nem tett az ég világon semmit”.

Meglátása szerint nacionalista visszarendeződés kezdődött Ukrajnában, amely alapvetően fenyegeti a kárpátaljai magyar közösség jogait, és félő, hogy lét- és jogbiztonságát is.

Arra utalva, hogy a napokban Orbán Viktor helikopterrel a határnál járt, és ellenőrizte, felkészültek-e a menekültek fogadására, úgy fogalmazott, ezt elképesztőnek tartják, mert a magyar közösség nem akarja elhagyni szülőföldjét.

Elfogadhatatlannak nevezte azt a kormányzati kommunikációt is, amely szerint Magyarország aggódik Ukrajna területi épségéért. Közölte, a Jobbik számára egyáltalán nem fontos Ukrajna területi épsége, számukra a kárpátaljai magyar közösség jövője a legfontosabb.

A kormányt azért is bírálta, mert „Martonyi János Julia Timosenko szabadon bocsátását üdvözölte, ahelyett, hogy aggodalmát fejezte volna ki az Ukrajnában kialakult helyzet kapcsán, és amiatt, hogy szélsőséges csoportok most már felfegyverkeztek és fegyverrel fenyegetik adott esetben a kárpátaljai régiót is”.

Közölte, a Jobbik szerint a minimum, amit Magyarországnak követelnie kell az Ukrajna jövőjéről folytatott tárgyalásokon, az Kárpátalja autonóm területté nyilvánítása és a régión belül a magyar autonómia megteremtése.

Úgy fogalmazott, szerinte még mindig Kovács László volt szocialista külügyminiszter szelleme lengi be a minisztérium épületét, a „tanuljunk meg kicsik lenni” szellemisége.

NIF:

Természetesen üdvözöljük Szávay István és a Jobbik kiállását a kárpátaljai elszakított testvéreink mellett, de tudjuk, hogy ennek semmilyen foganatja nem lesz, hiszen az Orbán-kormány és annak külügyminisztere eddig sem az össznemzeti érdekeket képviselte így a Jobbik felhívása is pusztába kiáltó szavak összessége marad csupán. Magyar nemzeti érdekeket képviselő, valóban magyar kormány és külpolitika nélkül nem beszélhetünk össznemzeti érdekérvényesítésről.

Nemzeti InternetFigyelő

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

10 thoughts on “Ukrajna: A szabadság jegyében már el is törölték a nyelvtörvényt

 1. „Ráadásul ennél még nagyobb probléma az, hogy az EU vezetők vélemény-nyilvánításait és cselekedeteit elsődlegesen a magyarországi balliberális szocion ellenség határozza meg.”

  Ja, b*zmeg! A szocion ellenség! És ki tehet róla, hogy az EU-parlamentbe delegált jobbikos, fideszes seggvakarók + Tőkés püspök az égegyadta világon semmi értelmeset nem csinálnak? A „szocinok”? Nooormális, Margit? Ki akadályozta meg ezt a sok, itthon nagypofájú melldöngető „nemzetit”, hogy mondjuk a számukra biztosított horribilis EU-s pénzügyi keretből szerkesszenek egy olyan kiadványt, ami bemutatja az őshonos magyarságot, a sorsukat, számkivetettségüket, kultúrájukat, küzdelmüket a megmaradásért, mindezt minden EU-tag nyelvén, eljuttatva az összes képviselőnek, szervezetnek, Brüsszelben, Strassburgban? Ja, hogy senki? Inkább elverték a pénz, kamu szerződésekre, irodákra, tanulmányokra, amiket még ők sem olvastak el, nemhogy más, de legalább jutott vissza a lóvéból saját zsebbe is.
  Aztán meg megy a rinyálás, hogy az EU nem foglalkozik a magyarsággal. Ugyanezért szedték szét Magyarországot Trianonban is, mert Európában azt sem tudták, hogy létezik magyarság, miközben minden szomszédos állam évek óta nyomta a saját propagandáját. Eközben a „népnemzeti” polgár itthon húzatta a fülébe a cigánnyal, és tökrészegen szidta a „hülye” tótot, rácot meg oláhot, aztán meg tátott pofával csodálkozott, hogy az országból semmi nem maradt.

  Kibaszottul elég volt már a jobboldal rinyálásából. Mást se tudnak mint mindent másra kenni, állandóan mást hibáztatni, miközben ők maguk jobb esetben tehetségtelen, ötlettelen, buta senkik, rosszabb esetben hétpróbás bűnöző szélhámosok.

  üdv. Aranyapa

 2. És még egy „apróság”!
  Pontosan egy cikkel alább ezt írja Gaudi, a „zseniális” jobbikos:
  „Két nappal az uniós felmosórongy Országgyűlésből való kidobása, majd WC-be helyezését követően 2014. február 15-én a csallóközi Gútán (Felvidék) … folytatva az épületkarbantartási missziómat (ahogy az EU zászló eltávolítását Orbán Viktor miniszterelnök korábban nevezte) – az előadóteremből távolítottam el az EU gyarmatosítás jelképét és azt székely zászlóra cseréltem.”

  Magyarország önként jelentkezett az EU-nevű klubba, ahová felvették. Erre jön a faszparaszt újdonsült klubtag, a klub zászlaját felmosórongynak nevezi, bedobja a budiba, kidobja az ablakon. Néhány napra(!) rá a „faszparaszt” pártja közleményt ad ki, és veri a tamtamot, hogy az EU (minek az imént dobta a zászlaját teátrálisan a budiba) segítsen, mé’nemsegít, biztos a szocionok miatt nem… Vicc ez az egész. Ez a szánalmas, ostoba piros-fehér-zöldbe öltözött mélybuta csürhe nagyobb kereszt a magyarság és Magyarország vállán, mint maguk a „szocionok”.

  üdv. Aranyapa

 3. Nem értem a csodálkozást tyimosenko üdvözlése estében! Természetes dolog, hogy az internacionalista bolsevik bűnöző söpredék üdvözli egyik tagjának szabadlábra kerülést! Ami egybe tartozik az egybe is forr!
  kató rudi

 4. Valahol valaki azt írta, szükség volna igazi baloldalra. Igaz ez a jobbra is! De a legjobb az lenne, ha végre a ló hátát is megtalálnánk, ahol a nyereg helye van! Egyébként már kibújt a szög a belső zsebből, lásd Vajdasági magyarok védelme! De mi várható azoktól, akik annak idején Trianont meghallva kiszaladtak az Országházból, és sajnos a Jobbik sem különb, a hazug vezérével az élen. Miért csak a Martonyi, talán az a bugyuta Németh Zsolt a helyzet magaslatán van? Meg hát annyira Eu-ellenesek voltak a jobbak, hogy meg sem álltak Brüsszelig!
  Tan-Hu

 5. Meddig vár még a magyar kormányzat, hogy megfelelő lépéseket tegyen a Kárpátalja előtt most megnyíló történelmi lehetőségre?

  Nem a Kárpátaljáról esetleg meginduló menekült áradat fogadására kellenne felkészülni, hanem a maradék magyar „operett hadsereg” helyszínen történő alkalmazására, hogy a Kárpátalján őshonos magyarságnak Kárpátalja területén, a helyben maradásuk biztosítása mellett nyújtson megfelelő védelmet. Azaz Kárpátaljáról ne az őshonos magyaroknak kelljen elmenekülniük, hanem azoknak a betelepített idegeneknek, akiket csak 1944-et követően telepített be a hatalom távoli, idegen vidékekről.

  Kárpátalja maradjon meg örökké magyar terület, ne csak egy a régi nosztalgiákban élő romantikus táj, ahol „egykoron magyarok is éltek”!

  Kárpátaljának ebben a válságos helyzetében a magyar kormánynak tervek ezreit kellene kidolgoznia, hogy a kárpátaljai magyarok személyi és vagyoni biztonságának védelme érdekében hatékony lépéseket tegyen. Ennek keretében:

  • azonnali tárgyalások kezdeményezése Oroszországgal, hogy gyakoroljon nyomást Janukovics ukrán elnökre, Kárpátalja területi önállóságának biztosítása érdekében (ha Kucsma ukrán elnök 1993-ban már hajlandó lett volna lemondani Kárpátaljáról és visszaadni azt Magyarországnak, akkor a mostani mély ukrán válság idején vélhetően Janukovics is rávehető ugyanerre)

  • azonnali tárgyalások kezdeményezése Lengyelországgal, hogy a közös érdekek (Kárpátalja, illetve Kelet-Lengyelország felszabadítása) alapján dipomáciai és katonai lépéseinket összehangoljuk

  • a külföldön (Afganisztán, Irak, Koszovó stb.) állomásozó magyar haderő azonnali hazarendelése, itthoni alkalmazásának előkészítése

  • a magyar hadsereg tartalékos állományának azonnali bevonultatása

  • magyar csapat összevonások elrendelése Kárpátalja határán

  • a Kárpátalján élő őshonos magyarság, továbbá az ott élő egyéb őshonos lakosság személyi és anyagi biztonságának védelme érdekében felvonulási tervek kidolgozása a magyar hadsereg részére, amelynek eredményeként ellenőrzésünk alá kerülnek a Kárpátokon átvezető utak és hágók

  Ha ezeket a lépéseket nem tesszük meg, akkor több százezernyi kárpátaljai magyart kényszetünk őseik földjének az elhagyására, ahová már soha többé nem térhetnének vissza. Ennek pedig az lenne a végeredménye, hogy kiszolgálva az ukrán nacionalisták céljait, az elűzött magyarok helyére betelepítésre kerülő ukrán és egyéb idegen népcsoportok révén, számunkra egy etnikailag teljesen idegen Kárpátalja jönne létre.

  Történelmi elődeink emlékének adózva pedig Kárpátaljáról sem mondhatunk le soha sem!

  Ébresztő Magyar Kormány! Itt az ideje cseledni, mert biztosak lehetünk abban, hogy a románok már most is kész tervekkel rendelkeznek céljaik megvalósítása érdekében!

  1. A magyarok kormánya nem Magyar kormány. Nem tűnt föl eddig? A többi helyes, de a föllépésre várni kell egy Magyar kormányra.

 6. „A magyar külpolitika pedig teljesen súlytalan, kormányoktól függetlenül.”
  Persze,hogy súlytalan mert hazánkban hosszú évtizedek óta zsidók a vezetők és a zsidókat a pénzen kívül bármi más vezérelheti csak a magyar érdek nem.
  „amit kerestem: a hazafias érzésnek legkisebb nyomát sem födözhettem föl. Ennek mindegy. Orosz invázió, osztrák uralom, magyar alkotmányosság – mindegy. Lelki világába nincs belekapcsolódva a Haza fogalma. Három ismeretlenű egyenletről éppen úgy beszélhettem volna vele, mint hazaszeretetről. Hetvennégy évet töltött el a nélkül, hogy szíve egyetlenegyszer is megdobbant volna azért a hazáért, amelyben született, ahol élt, vagyont gyűjtött, oltalmat nyert. Szakálla megnőtt, meg is őszült, teste elhízott, zsebe megtelt. Gyermekeit kiházasította, unokáit fölnevelte, vidékét kizsarolta. Fináncnak, zsandárnak, bíróságnak nem vétett. Hatósággal pörbe nem szállott. Űzte a szeszcsempészetet, az áruuzsorát, a pénzuzsorát, a gabonauzsorát és a feles marha uzsorát. Így élt.”

 7. Már majdnem megírtam a véleményemet, de rájöttem, fölösleges.
  Kedves aranyapa és a többi bősz véleményező, abban azért remélem egyetértetek, hogy a magyarok azt kapják, amit megérdemelnek. Az elmúlt 24 év szabad rablása megérdemelt jutalma a magyarok veleszületett lángelméjének és bátor kiállásának. Nem tetszik a jelenlegi kormány? Azt kapod amit megérdemelsz. Tetszett az előző? Meg fogod kapni amit megérdemelsz. (a következő ciklusban) Csak azt nem tudom, hogy ha hol ez, hol az győz, a „nép”-et pedig soha nem cserélik le közben, akkor, hogy van az, hogy a lejtőn, ami inkább egy szakadék oldalára kezd emlékeztetni, miért mindig egyre lejjebb jutunk? Hogy lehet, hogy a „nép” egyszer okosan máskor ostobán dönt??? Ha egyszer okos volt mitől lett ostoba? Vagy fordítva? Ha Gátvéder Józsi bácsi X pártra szavaz, akkor okos, ha meg Y-ra akkor buta? Esetleg előfordulhat, hogy szegény Józsi bácsi egyformán -hogyismondjam – butuska akár melyik csapatra szavaz?
  Gyengén látók kedvéért : pl a második „temerini fiúk” kiszabadítása kizárólag a „faszparaszt”-nak és csapatának köszönhető. Legalábbis a tévében egyetlen képet sem láttam az öntömjénezésben oly kiváló jelenlegi kormány részéről. Arra kellett ráébrednem, hogy alázat nélkül képtelenség megtalálni az okokat, bármiről legyen is szó. Az emberekbe vetett hit, még ha önmagunkban is hiszünk, a szellem lustasága, Istenbe vetett hitünk pedig a lélek alázata. Na ez utóbbi az, ami nagyon hiányzik a magyarok legtöbbjének. De megkapjuk, amit megérdemlünk.
  eSzel (bár látom, megjavult az oldal hozzászólás kezelője)

 8. Az ukrán „forradalomra „azzal teszik fel a koronát,hogy elűzik az ukrajnai zsidókat,azok többen vannak,mint nálunk,és majd szépen megtelepszenek Magyarországon,mert itt sok lakópark,meg lakás áll üresen.Az állam meg segélyezi majd őket,és jól fizető állami állásokat kreál nekik a mi pénzünkön!A hülye magyar meg méltatja a forradalmukat!
  Dolfi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük