KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Újra hazudott az EU: a 17 feltételből gyorsan 27 lett

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kemény a feltétel-infláció: az eddigi 17 pillanatok alatt 27-re nőtt…

Íme az Unió 27 „szuperfeltétele” az EU-s pénzekért 

Jön a 27 szuperfeltétel, Magyarország kapja a legkeményebb előírásokat az EU-s pénzért – írta meg a Népszava meg nem nevezett brüsszeli forrásokra hivatkozva.

Mint írták nincs tagország, amellyel szemben olyan szigorúak lennének a vissza nem térítendő támogatásért, mint Magyarországgal szemben.”

A lap szerint szerdán várhatóan 3000 milliárdos uniós felzárkóztatási támogatás felfüggesztését javasolja majd az Európai Bizottság, viszont 2300 milliárdos helyreállítási pénzhez hozzájuthat Magyarország.

A Népszava információi szerint a 17 eredeti feltételből néhányat részekre bontanak, amik 27-ből 21-et tesznek majd ki. A maradék hat feltételből négy az igazságszolgáltatás reformjához kapcsolódik,

  •  „az Országos Bírói Tanács hatáskörének kibővítése úgy, hogy beleszólása legyen az igazságszolgáltatási rendszer kulcsfontosságú pozícióba történő kinevezésekhez;
  • egyértelmű szabályok bevezetése a bíróságok átláthatóbb és elfogulatlanabb igazgatásának biztosítására;
  • a kormány azon kiváltságának megszüntetése, hogy megtámadhassa a jogerős bírósági ítéleteket az Alkotmánybíróság előtt;
  • annak a gyakorlatnak a felszámolása, hogy a Kúria megpróbálja megakadályozni a bírákat abban, hogy az EU Bíróságával konzultáljanak.”

Ezeken kívül még két feltétel kötődik majd az európai uniós pénzfelhasználáshoz, egészen pontosan a pénzfelhasználás megbízható belső ellenőrzési rendszerének a működéséhez.

Mandiner

Ez is érdekelheti:  Ukrajna hirtelen kilépett a fekete-tengeri megállapodásból

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük