KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Újabb megrendezett jelenet a kijevi gyermekkórházat ért csapás után készült videó?

Emlékezzünk csak vissza, 2022 áprilisában az ukrán média hatalmas nyugati hátszéllel mutogatta azt a videót, amelyen állításuk szerint az oroszok által kivégzett ukrán emberek holttesteit látni a település főútján, Bucha-ban. A Nyugat azonnal orosz háborús bűncselekményekről, gyilkosságokról beszélt, az eset azonnali kivizsgálását követelte, amit állítólag meg is kezdtek, azonban eredményről még most sem tudni semmit, ugyanis a vizsgálat folyamatáról vagy eredményéről már senki sem számolt be.

Napvilágra kerültek azonban ugyanezzel az esettel kapcsolatban olyan felvételek is, melyek azt mutatják, hogy az ukránok hogyan állítják be a jeleneteket, egyes értesülések szerint ráadásul nyugati segédlettel. Többen azt állítják a mai napig is, hogy a nyugati közvélemény számára készítették az oroszok által elkövetett mészárlásról szóló „játékfilmet” Bucsa-ban. Azután emlékezzünk csak vissza arra az „állapotos kismamára”, aki egy szülészeti osztályról menekül, miközben csupa vér, és akiről később kiderült, hogy hivatásos színész, aki más, hasonló filmeken is szerepelt áldozatként, nem sokkal később.

Hasonló kérdések merültek fel az orosz erők július 8-i, kijevi támadásával kapcsolatban. Miközben a Kreml többször is kijelentette, hogy nem támad civil célpontokat, az ukrán hatalom alig egy nappal a NATO-csúcs előtt, ugyancsak erős nyugati médiahátszéllel ennek éppen az ellenkezőjét igyekszik elhitetni. Vannak azonban gyanakvók – és nem is kevesen – akik úgy vélik, ismét egy politikai célból megrendezett propagandának lehetünk a tanúi.

Az X-en többen megkérdőjelezik a megosztott videókon látottakat és úgy vélik, hogy beállított jelenetekről van szó. Bemutatnak például egy egészségügyi dolgozót, akinek a fehér kórházi öltözete felül „véres”, az ugyancsak fehér nadrágja pedig tiszta. Hogyan lehetséges ez? – teszik fel a kérdést.

Nem a mi dolgunk megadni erre a választ, viszont ismerve az ukrán propagandát és színészi teljesítményeket, bármit el tudunk képzelni. Azt azonban hozzá kell tennünk, hogy tragédia maga a háború és annak minden ártatlan áldozata. Jó lenne ezt már végre befejezni!

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Trump: A harmadik világháború szélén állunk (videó)

 

Kiemelt képen: Emberek Kijevben az Okhmatdit gyermekkórház előtt 2024. június 8-án. © Ukrajna Sürgősségi Minisztériuma

 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Újabb megrendezett jelenet a kijevi gyermekkórházat ért csapás után készült videó?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük