KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Újabb kemény fenyegetés Brüsszeltől – birodalmi viselkedés és arrogancia

Brüsszel azzal fenyegeti Magyarországot, hogy kizárja az uniós szavazási folyamatból, ha szabotálja „a költségvetésről és az Ukrajnának szánt 50 milliárd euróról szóló megállapodást a február 1-i csúcstalálkozón. Magyarország biztosan nem lesz jó helyzetben, ha megpróbálja meghiúsítani az európai vezetők terveit – írta pénteki cikkében a Politico.

A lap szerint az egyik uniós tisztviselő egy magyar mondást kölcsönözve úgy fogalmazott, ha az EU élne az úgynevezett 7. cikkelyben foglaltakkal – ami a legsúlyosabb politikai szankció egy tagországgal szemben, és az uniós döntésekről való szavazati jog felfüggesztésével jár –, így a lap szerint „Orbán Viktor a béka segge alá kerülne”.

Ez nagyjából összefoglalja, hogy hol tart a bizalom Orbán Viktor és más vezetők között

– fűzte hozzá a neve elhallgatását kérő politikus.

„Ez nagyjából összefoglalja, hogy hol tart a bizalom Orbán Viktor és más vezetők között”

– fűzte hozzá a a neve elhallgatását kérő politikus.

Öt európai tisztviselő és diplomata szerint az EU készen áll arra, hogy lépéseket tegyenek Budapest ellen.

Ha Orbán Viktor a februári csúcstalálkozón ismét blokkolja a megállapodást, akkor a 7. cikkely alkalmazása Magyarország szavazati jogának megfosztására valós lehetőséggé válhat

– mondta az egyik uniós diplomata – amit az Index idézett.

 

NIF megjegyzés:

Lehet továbbra is azt állítani, hogy a szuverén Magyarországnak érdeke az EU-tagság. Lehet mondani, csakhogy az idő előrehaladtával – amennyiben valóban védjük hazánk szuverenitását – már egyre kisebb részben érdeke Magyarországnak. Azt sem vehetjük készpénznek, hogy az idei EU választások után olyan mértékű fordulat áll be az EU politikai és gazdasági hozzáállásában, mely hazánk számára biztosítaná a valódi szuverenitást és az EU-n belül a törvényesség és kölcsönös szerződésekben foglaltak betartását. A Magyarországnak jogszerűen járó uniós források visszatartása von der Leyen kinyilatkoztatása után világossá tette, hogy az EU birodalmi törekvése egyértelmű, Magyarország szuverenitását mindenáron el akarják taposni, Orbán Viktor miniszterelnököt pedig bármilyen eszközzel félreállítani. Erre kiváló alkalmuk lenne, ha a magyar miniszterelnök elutazna Kijevbe. Reméljük, hogy erre nem kerül sor és a magyar titkosszolgálatok esze és szíve is a helyén lesz.

Ez is érdekelheti:  Medvegyev: ha nem ölik meg, akkor Trump nyerte a választást

NIF

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük