KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tudják a románok, hogy Erdély lopott föld

Romániában nehezen viselik, hogy a magyar államfő és a miniszterelnök kifejezik szolidaritásukat az Erdélyben élő magyarokkal – írja a Mandiner.

„Oknyomozó” cikket készített Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök erdélyi látogatásaival kapcsolatban az Evenimentul Zilei. A román lap a Gazeta de Cluj főszerkesztőjének véleményét is idézte, mely szerint

Novák Katalin úgy viselkedik, mintha Erdély Magyarország része lenne.

A portál szerint a politikai vezetők ezekkel az utakkal akarják kifejezni szolidaritásukat a Romániában élő magyarokkal, és arra is emlékeztet a szerző, hogy Orbán Viktor korábban azt mondta, a székelyek soha nem tűnnek el, és Magyarország is fennmarad független nemzetként.

Liviu Man főszerkesztő azt is közölte, hogy Novák Katalin a román állammal is dacol, azt mutatja utazásaival, hogy akkor jön és megy, amikor akar, nem törődik a diplomáciai protokollal, és magánlátogatásnak nyilvánítja ezeket a programokat. Nem ez az első eset, hogy teljesen kikészültek a románok, amiért Novák Katalin a csíki szurkolók között skandálta Brassóban, hogy „ria, ria, Hungária”

Az összeállításban idézik Tudor Pacuraru nyugalmazott hírszerző ezredest, aki arról beszélt, hogy nem önmagukban a látogatások problémásak, hanem az, hogy a magyar államfő és a miniszterelnök mindegyik útját provokatív, nacionalista-soviniszta, sőt, revansista gesztusok kifejezésére használják.

Úgy véli, ezek politikai hasznot hoznak számukra Magyarországon – olvasható a Mandineren megjelent szemlében.

Nos, ezek azok a jelek, melyek világosan bizonyítják, hogy a románok, teljesen tisztában vannak azzal, hogy az 1920-as trianoni diktátummal hozzájuk került Erdélyország státusza a mai napig is kétséges még az ő tudatukban is. Ugyan a határ ott van, ahol van, de gyötri őket az évszázados tehetetlenség, hogy mindennek ellenére eddig képtelenek voltak beolvasztani az erdélyi magyarokat és „románokat” formálni belőlük. Éppen ezért támadják rendszeresen Magyarországot és az erdélyi magyarságot, miközben saját államszervezetük és politikai megosztottságuk miatt stabil kormányzás már nagyon hosszú ideje nem létezik Bukarestben. A románok most éppen az USA farvizén próbálnak érvényesülni, de mint azt a történelemben számtalanszor láttuk, a minden történelmi időszakban  jellemtelen vezetőik, bármikor újra átfordítják köpönyegüket. Ezzel pedig teljesen tisztában vannak a most formálódó, katonailag és gazdaságilag folyamatosan erősödő országok.

Ez is érdekelheti:  Von der Leyen „fuldoklik a dühtől" Magyarország miatt – a franciák elárulták, hogy miért

Szépe Áron

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Novák Katalin Facebook-oldala

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük