KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Francia szociológus: A Nyugat hamarosan teljesen összeomlik

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Amit Nyugaton Oroszországról mondanak, az gyakran téves

Emmanuel Todd francia szociológus, aki az 1970-es években megjósolta a Szovjetunió összeomlását, most a Nyugat összeomlását és Oroszország felemelkedését jósolta – mondta a Le Figaro című napilapnak adott interjúban, írta az eadaily.com.

Todd három tényezőre alapozza következtetéseit: az ipari hanyatlásra és az oktatás hanyatlására az Egyesült Államokban, a protestantizmus mint értékrend eltűnésére a nyugati társadalomban, valamint Oroszország növekvő vonzerejére a világ többi része szemében.

„Moszkva új, konzervatív soft powerje egyre népszerűbbé válik a nyugati erkölcsiség ellensúlyaként, amely más országok számára őrültnek tűnik. És az a tény, hogy az orosz gazdaság kiállta a szankciók okozta sokkot, még vonzóbbá teszi az orosz modellt”

– mondja a szociológus.

Megjegyzi, hogy amit Nyugaton Oroszországról mondanak, az gyakran téves.

„Úgy ábrázolják, mint egy hanyatló országot, anélkül, hogy észrevennék, hogy a gyors fellendülés és újjáépítés szakaszában van”

– folytatja Todd.

Ennek ellenére szerinte lehetséges, hogy a nyugati ellenségeskedés az, ami strukturálja és felfegyverzi az orosz rendszert, táplálja a hazafiságot, és összefogja a nemzetet.

„Így a szankciók lehetővé tették Oroszország számára, hogy nagyszabású importhelyettesítő politikába kezdjen, amely jelentős előnyhöz juttatja gazdaságukat az EU gazdaságával szemben”

– jegyzi meg Todd.

MH

Kiemelt képen: Emmanuel Todd / Fotó: Martin Bertrand / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Ez is érdekelheti:  Egyre életveszélyesebb Biden tudati mélyrepülése

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük