Donald Trump volt amerikai elnök nevadai beszédében az ukrajnai konfliktus lezárása érdekében azonnali béketárgyalások megkezdésére szólított fel – a politikus beszédét a Rumble sugározta. A volt államfő felvetette, hogy ha ez most nem történik meg, akkor az összecsapás egy harmadik világháborúba torkollhat.

És most [konfliktus] van Oroszország és Ukrajna között. <…> Azonnali tárgyalásokat kell folytatnunk a háború békés befejezéséről, különben elérkezünk egy harmadik világháborúhoz ” – mondta Trump .

A politikus szeptember végén felajánlotta , hogy közvetít az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalásokon. Trump meg van győződve arról, hogy Moszkvának és Kijevnek békeszerződést kell kötnie.

Korábban Alekszej Poliscsuk, az orosz külügyminisztérium FÁK-országok második osztályának igazgatója azt mondta, Oroszország nem utasítja el a közvetítői szolgáltatásokat az Ukrajnával folytatott tárgyalások során. Hozzátette: sok ország kínál segítséget.

A diplomata hangsúlyozta, hogy azoknak az államoknak, amelyek közvetítő szerepet akarnak betölteni, mindenekelőtt meg kell győzniük Kijevet, hogy hagyja abba az ellenségeskedést és állítsa le a háborút, amelyet még 2014-ben kirobbantott.

Poliscsuk rámutatott, hogy Moszkva készen áll a tárgyalásokra, de Oroszország új régióinak, nevezetesen az LPR, a DPR, a Hersoni és a Zaporozsjei régiók lakosainak választása nem kerül megvitatásra.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)