KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Új parancsnoka van az ukrajnai különleges hadműveletnek, csak “armageddon tábornokként” emlegetik

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szergej Szurovikin hadseregtábornok, aki eddig az Ukrajnában és Donbasszban állomásozó “déli” csapatok csoportosítását vezette, átveszi az orosz erők átfogó parancsnokságát – jelentette be szombaton a védelmi minisztérium.

“Az Orosz Föderáció védelmi miniszterének döntése értelmében Szergej Szurovikin hadseregtábornokot nevezték ki a különleges katonai művelet területén lévő erők közös csoportosításának parancsnokává” – áll a minisztérium közleményében.

A veterán tábornok 2017 óta tölti be az Orosz Légierő parancsnoki posztját. Ugyanebben az évben a szíriai katonai műveletben játszott szerepéért az Oroszország Hőse címet kapta meg. Ezt megelőzően részt vett a csecsenföldi harcokban is.

Különböző médiajelentések szerint Szurovikin a “Armageddon tábornok” becenevet kapta kollégáitól, a katonai műveletekhez való keményvonalas és unortodox hozzáállására hivatkozva.

Szurovikin a “déli” csoportosulás élére került Moszkva ukrajnai hadjárata során. Június végén az orosz védelmi minisztérium azt állította, hogy csapatai felszámolták a Luganszki Népköztársaságban található Gorszkoje térségében bekerített nagyobb ukrán erőket.

Az új kinevezésre azért került sor, mert a múlt héten az orosz és a szövetséges csapatok kivonultak a Donyecki Népköztársaság kulcsfontosságú Krasznij Liman városából, hogy elkerüljék a bekerítést. A lépés kritikát váltott ki néhány orosz tisztviselőből, akik megdorgálták a hadsereget, amiért nem szervezett szilárdabb védelmet.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: Szergej Szurovikin / Twitter

Ez is érdekelheti:  Irán megtámadta Izraelt, kétszáz drónt és rakétákat lőttek ki (videó)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük