KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Trump jócskán vezet az amerikai republikánus előválasztáson

Donald Trump volt amerikai elnök messze megelőzi a 2024-es republikánus elnökválasztási előválasztáson az összes versenytársát, köztük Ron DeSantis floridai kormányzót is, aki hivatalosan még mindig nem jelentette be indulását.

A Morning Consult szerdán közzétett felmérése szerint Trump az előválasztási szavazatok 61 százalékán, DeSantis pedig mindössze 18 százalékán áll, ami 43 százalékpontos különbség. Ez egybevágott a Big Data Poll legutóbbi eredményeivel, amelyek szerint Trump 60%-on, DeSantis pedig 17%-on állt.

Trump korábbi alelnöke, Mike Pence a távoli harmadik helyen szerepel a szavazatok 6%-ával, őt követi Nikki Haley és Vivek Ramaswamy egyenként 4%-al a Morning Consult szerint.

Az összes fontosabb közvélemény-kutatás átlaga szerint Trump 56%-on, DeSantis pedig 19,9%-on áll, ami 36 százalékpontos különbség. A RealClearPolitics az Economist/YouGov két felmérését is idézte, amelyek szerint DeSantis egy hipotetikus összecsapáson Joe Biden elnökkel holtversenyben végezne, Trump azonban két ponttal megelőzné a hivatalban lévő elnököt.

A Big Data azt is kimutatta, hogy ha a 2024-es választást ebben a hónapban tartanák, Biden kikapna Trumptól. Trump a szavazatok 45%-át kapná meg, a Biden pedig 38,1%-ot. Ebben a közvélemény-kutatásban azonban Biden majdnem négy ponttal vezet DeSantis előtt.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Donald Trump / AP fotó

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük