KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Trump: Akkor érné meg az orosz-ukrán háború, ha megkaphatnánk Ukrajna felét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A korábbi elnök a Joe Biden vezette kormányzatot az Egyesült Államok történetének legkorruptabbjának, az elnököt és fiát, Hunter Bident bűnözőknek nevezte.

Az Egyesült Államok végtelen háború felé való további sodródásának megállítását ígérte Donald Trump újbóli elnökké választása esetére a CPAC amerikai konzervatív konferencia záróbeszédében szombaton Washingtonban.

 

Az előző elnök, aki tavaly novemberben hivatalosan is bejelentette újraindulását, beszédében az ukrajnai háborúra utalva az amerikai történelem legveszélyesebb időszakának nevezte a jelenlegit. Kijelentette, ha ő lett volna az elnök tavaly februárban, Oroszország nem támadja meg Ukrajnát, és hozzátette, elnökként meg tudna akadályozni egy harmadik világháborút. Óriási hibának nevezte, hogy Oroszországot és Kínát egymás mellé sodorták az Egyesült Államok jelenlegi vezetésének hozzájárulásával. Megjegyezte, hogy 2017 és 2021 közötti elnöksége idején Oroszország nem indított katonai akciót, Kína tiszteletben tartotta az Egyesült Államokat, és Iránt sikerült elszigetelnie.

A 2024-es elnökválasztási kampányának kulcsmondataként említette, hogy az emberek harcosa és igazsága lesz, az emberek nevében büntetéseket ígért. Donald Trump

a Joe Biden vezette kormányzatot az Egyesült Államok történetének legkorruptabbjának, az elnököt és fiát, Hunter Bident bűnözőknek nevezte.

 

Azt mondta, hogy megválasztása esetén eltávolítja hivatalukból a nem választott bürokratákat, akik a szövetségi hatóságokat politikai fegyverként használják.  Beszédében hatékony határvédelmet ígért, a déli határfal meghosszabbítását, és azt, hogy hivatalba lépésének első napján intézkedik a határőrség megerősítéséről, valamint a kitoloncolások felgyorsításáról. Bírálta a demokrata adminisztrációt és a demokrata városvezetőket a puha büntetőpolitikáért, amely véleménye szerint okozója a nagyvárosi bűnözés növekedésének.

 Azt mondta, harcolni fog a szülők jogaiért, és törvényt ígért arról, hogy az iskolavezetőket kötelezően a szülők válasszák meg. Minden olyan jogszabály eltörlését is kilátásba helyezte, amely a Biden-adminisztráció idején született, és amely lehetővé teszi a gyerekek nemváltó beavatkozásait.  A korábbi elnök kijelentette, hogy befejezi, amit hivatalban elkezdett, és Amerikát ismét naggyá teszi – ami utalás a korábbi kampányszlogenjére, a Tegyük ismét naggyá Amerikát (Make America Great Again – MAGA) mondatra.  „2016-ban azt mondtam, én vagyok a hangotok. Most azt is mondom: én vagyok a harcosotok.

Én vagyok az igazságotok. És azoknak, akiket megsértettek, akiket elárultak: én vagyok a bosszútok”

– idézi a Guardian.

Ez is érdekelheti:  Állítólag Várhelyi Olivér "zsarolta meg" a Ficoval történtekkel a grúz miniszterelnököt

A CPAC-konferencián hagyomány, hogy a résztvevőket szavaztatják arról, kit látnának legszívesebben elnöknek. A szombati zárónapon, nem sokkal Donald Trump beszéde előtt hozták nyilvánosságra a szervezők, hogy a Washingtonban tartott esemény több ezer látogatójának 62 százaléka voksolt Donald Trumpra, míg 20 százalék Ron DeSantis floridai kormányzóra, akit esélyes kihívónak tartanak, bár eddig hivatalosan nem jelentette be, hogy versenybe száll a republikánus elnökjelölti pozícióért a 2024-es elnökválasztáson.

A korábbi elnök kijelentette, hogy ha ő lenne jelenleg az elnök, akkor nem robbant volna ki az orosz-ukrán háború. Trump szerint amúgy is borzasztóan rossz befektetés a háború úgy általánosságban.

Ha az üzleti életben lennénk, akkor kijelentenénk, hogy megadjuk a támogatást, viszont a fél országotok a mienk lesz, ha nyertek.

A befektetésünk után lefölözzük a részünket nyereségből. De a való életben mi nem kapunk semmit. Sőt, pont az ellenkezője. Odaadjuk a pénzt, és amint vége van a háborúnak, nem is akarnak többé szóba állni velünk

 – fogalmazott a politikus.

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük