KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Erőszaktevő bűnözőknek nevezte az ukránokat, ezért letartóztattak egy ír hajléktalan nagymamát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy hajléktalan írországi nagymamát 16 hétre ítéltek rács mögé, amiért bement egy ukrán menekülteket befogadó szállodába, és azt kiabálta, hogy „erőszaktevők és bűnözők”. A nő szállást keresett, de azt mondták neki, hogy nincs szabad szoba.

Margaret Buttimer csütörtökön jelent meg a Cork megyei Bandonban a kerületi bíróság előtt, ahol a rendőrség elmondta a bírónak, hogy január végén rendzavaráshoz hívták őket a város egyik szállodájába.

BUTTIMERT A RECEPCIÓNÁL TALÁLTÁK KIABÁLVA, ÉS ARRA EMLÉKEZETT, HOGY „AZT AKARTA TUDNI, HÁNY UKRÁN ÁLLAMPOLGÁR SZÁLLT MEG EBBEN A SZÁLLODÁBAN, MENNYIBE KERÜL AZ ÍR NÉPNEK, ÉS AZT MONDTA, HOGY „EZEK AZ UKRÁNOK ERŐSZAKTEVŐK ÉS BŰNÖZŐK”” – OLVASHATÓ AZ IRISH TIMES BESZÁMOLÓJÁBAN.

A rendőrség szerint a nő nem volt hajlandó leállni és elhagyni a szállodát, így „nem volt más választásuk”, mint letartóztatni.

Buttimert hat hét börtönbüntetésre ítélték, amelynek felét felfüggesztették azzal a feltétellel, hogy távol tartja magát minden olyan létesítménytől, ahol ukrán menekülteket szállásol el.

A 68 éves nőnek 13 korábbi büntetése van, többek között egy hasonló incidens miatt ugyanabban a szállodában decemberben. A bíróság meghallgatta, hogy a nő belépett a létesítménybe, és megkérdezte a személyzetet:

„MIÉRT KAP AZ ÖSSZES UKRÁN EGY SZOBÁT, ÉS NEKEM, EGY ÍR ÁLLAMPOLGÁRNAK MIÉRT NINCS?”.

Buttimer korábbi vétségei a koronavírusos korlátozások megsértésére vonatkoztak.

Írország tavaly több mint 70 000 ukrán menekültet és több mint 13 000 más országból érkező migránst fogadott be. Az utóbbi csoport érkezése – akiknek többsége férfi, és a Közel-Keletről és Afrikából származik – tiltakozásokat váltott ki azokban a közösségekben, ahol elhelyezték őket.

A migránsok beáramlása a krónikus írországi lakáshiány közepette történt, amelyet súlyosbított az egymást követő kormányok kudarca. A lakásárak és a bérleti díjak az elmúlt évtizedben több mint kétszeresére emelkedtek, és a kormány legfrissebb adatai szerint országszerte több mint 8300 hajléktalan él szükségszállásokon.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: A „bűnöző” Margaret Buttimer, aki korábban 13-szor lett elítélve, köztük a Covid-szabályok többszöri be nem tartása miatt. Fotó: Michael MacSweeney

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: