KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Trump: 2024-ben visszavesszük a Fehér Házat

2024-ben visszavesszük a Fehér Házat – jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök helyi idő szerint szombaton este, az Arizona állambeli Florence városában tartott politikai nagygyűlésen.

A „Mentsük meg Amerikát” (Save America) elnevezésű, csaknem két órán át tartó rendezvényen a volt elnök – az idén novemberben esedékes félidős választásokra utalva – kijelentette: fontos, hogy a republikánusok mind a képviselőházban, mind pedig a szenátusban visszaszerezzék a többséget. „Nagy vörös hullám indul el itt, Arizonában, és végig fog söpörni ezen az országon” – fogalmazott. A vörös szín az Republikánus Párt színe.

Trump ugyan nem jelentette be, hogy ismét elindulna a 2024-ben esedékes elnökválasztáson, de arra bíztatta az embereket, hogy mindenképpen menjenek el szavazni. „Hiszem, hogy 2024 még fontosabb lesz, (de) ebben az évben (2022-ben) fogjuk visszavenni a képviselőházat, vissza fogjuk venni a Szenátust, és vissza fogjuk venni Amerikát. Ez nagyon fontos. És 2024-ben vissza fogjuk venni a Fehér Házat.” – fogalmazott Donald Trump.

„Az emberek éhesek az igazságra: vissza akarják kapni az országukat” – mondta Trump, aki beszédében ismét utalt az általa korábban többször emlegetett 2020-as választási csalásokra. „Mindig is gyönyörű országnak tartottak bennünket, ahol tisztességes választások vannak, és most sok szempontból nevetség tárgya vagyunk szerte a világon” – fogalmazott.

A volt republikánus elnök a média egy részével szemben is kritikát fogalmazott meg, amely – mint fogalmazott – „megalapozatlannak” és „nagy hazugságnak” nevezi a választási visszaélésekkel kapcsolatos vádakat, de ugyanakkor „továbbra is visszautasítja, hogy beszéljen róla”. Trump szerint ennek az az oka, hogy a média a „radikális baloldali demokraták zsebében van, ugyanazon emberek zsebében, akik tönkreteszik az országunkat”. Mint fogalmazott: „a szélsőséges demokraták kommunista országot akarnak csinálni az Egyesült Államokból”.

Ez is érdekelheti:  Levédia krónikása: Trump és az ő Brutusa(i)

A volt elnök kifejtette: a média „bűnrészes” volt Biden megválasztásában. „Ha a sajtó őszinte, a választás sokkal másképpen alakult volna” – tette hozzá.

A jelenlegi elnök, a demokrata párti Joe Biden külpolitikájára utalva Trump úgy fogalmazott: Biden „megalázta” az amerikai nemzetet a „világ színpadán”. A volt elnök szerint Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-Ping kínai elnök utóbbi időszakban tett lépései és retorikája is „a tisztelet hiányára” utalnak. „Nekünk soha nem volt ilyen problémánk. Nem volt probléma Putyinnal és Ukrajnával. Nem volt probléma Hszi elnökkel és Tajvannal. Kína, Oroszország és Irán agresszívak és provokálnak. Egy évvel ezelőtt ezt nem merték volna megtenni. Soha nem tettek volna ilyet. Játszadoznak velünk” – fogalmazott Trump.

A volt elnök kritizálta a Biden vezette adminisztráció koronavírus elleni lépéseit is és külön kiemelte Anthony Fauci, a Fehér Ház járványügyi tanácsadója szerepét, akiből Trump szerint Biden „királyt csinált”. „Bűnténynek” nevezte a jelenlegi kormány járványügyi intézkedéseit és úgy fogalmazott: „minden eszközt megadtunk Joe Bidennek, de kudarcot vallott. (.) Képtelen lépést tartani. Képtelenek. Valójában alkalmatlanok”.

Mint mondta: ma négyszer annyi Covid-fertőzött van, mint az ő elnöksége idején volt, és – Biden hangját utánozva – emlékeztetett Joe Biden kampányígéretére, amikor az akkor még elnökjelölt politikus azt mondta: „én megszabadulok majd a Covidtól”.

Trump a 2021. január 6-i, Capitolium elleni támadásokat vizsgáló bizottságot „meg nem választottnak” és „politikai viccnek” nevezte, és elítélte az amerikai törvényhozás épületének megtámadása során letartóztatottakkal szembeni „embertelen” bánásmódot. „Mi történik ezekkal az emberekkel a börtönökben, miért nem teszik meg ugyanezt az Antifa és a Black Lives Matter mozgalom tagjaival? A demokraták megünnepelték határozatlan idejű, tárgyalás nélküli fogva tartásukat” – fogalmazott a volt elnök.

A volt elnök általában is élesen bírálta utódját. „Mindannyian tudtuk, hogy Joe Biden nem lesz olyan jó (elnök), de azt kevesen képzelték volna, hogy ekkora katasztrófát jelent ennek az országnak mindaz, amit tesznek” – fogalmazott Trump. A koronavírus-járvány szerinte rossz kezelése mellett megemlítette a rendkívül magas inflációt és benzinárakat is.

Ez is érdekelheti:  Kekeckednek: Ukrajna leállította az olajszállítást Magyarország részére

Szombaton egyébként beiktatták hivatalába Virginia állam új, republikánus párti kormányzóját, Glenn Youngkint. Beszédében az üzletemberből lett republikánus politikus a többi között azt hangoztatta, hogy az iskolákban – mint fogalmazott – „eltávolítják a tanórákról a politikát, és ismét matematikát, olvasást, történelmet tanítanak majd a gyermekeknek”.

Ezzel a kormányzó arra utalt, hogy Virginiában különösen éles vita bontakozott ki arról, hogy civilszervezetek tarthatnak-e órákat kiskorú diákoknak a homoszexualitásról. „A szülőknek joguk van beleszólni abba, mit tanítanak a gyermekeiknek az iskolában” – jelentette ki Glenn Youngkin.

MTI

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük