KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

TRT: A nyugati média igazolni próbálja a megszállt palesztin területek elleni izraeli támadásokat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egymás után terjednek a hamis hírek és állítások a nyugati médiában, melynek legújabb példáját a CNN amerikai televízió mutatta be – olvasható a TRT török internetes oldalon.

A portál azt állítja, hogy egymás után terjednek a hamis hírek és állítások a nyugati médiában, melynek legújabb példáját a CNN amerikai televízió adta.

A CNN élő adásban közölte azt az izraeli állítást, miszerint a Hamász csecsemőket gyilkol. Az adás után Sara Sidner, a CNN riportere a közösségi médiában kért bocsánatot.

Sidner azzal érvelt, hogy az izraeli miniszterelnöki hivatal ezeket az állításokat az ő élő adásuk közben tette, és félrevezették őket. A riporter azt mondta, hogy óvatosabban kellett volna eljárnia, és bocsánatot kért.

A The Times brit lap szintén beszámolt az Izrael állítása szerint megölt csecsemőkről, de felvételeket nem közölt.

Ugyanabban a cikkben azt állították, hogy a fényképeket „az érzékeny tartalom miatt nem lehet megosztani”, de megosztottak benne egy félrevezető képanyagot, melyben egy sebesült gázai gyerekekről készült fényképet használtak fel.

Harry Fear brit újságíró szerint a nyugati média elfogultan tudósít az izraeli-palesztin konfliktusról. Véleménye szerint ezek a tudósítások azt jelentik, hogy palesztinok százait vagy akár ezreit fogják megölni, de a nyugati közvéleményben nincs meg az a percepció, hogy ezt le kellene állítani.

A Hamász katonai szárnya, a Kasszám-brigádok október 7-én jelentette be, hogy átfogó támadást indít Izrael ellen. Gázából több ezer rakétát lőttek ki Izraelre, és fegyveres csoportok is támadtak a térség településeire.

Az izraeli hadsereg is bejelentette, hogy harci repülőgépekkel „Acélkard” elnevezéssel ellentámadást indít a Gázai-övezet ellen.

Az egyre fokozódó feszültségnek már mindkét oldalon több ezer halálos áldozata van.

 

Kiemelt képen: Gaza / TRT

Ez is érdekelheti:  Kik állnak valójában Magyar Péter mögött? - összefüggések, tények, bizonyítékok

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük