KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tovább dagad a hídbotrány – már a Kehi vizsgálódik

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

További súlyos bűncselekmények is megvalósulhattak a hídberuházással összefüggésben.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) is vizsgálatot indított a Lánchíd felújítása kapcsán nyilvánosságra került információk miatt – írta a Magyar Nemzet a Pesti Srácok értesüléseire hivatkozva.

Tényi István bejelentése szerint a számlagyárosként ismert  Vig Mór ügyében zajló büntetőeljárás egyes részletei alapján

további súlyos bűncselekmények – többek között vesztegetés, sikkasztás és hűtlen kezelés – is megvalósulhattak a hídberuházással összefüggésben.

Tényi a Kehinek küldött közérdekű bejelentésében arra emlékeztetett, hogy egy 2018-as határozatban a kormányzat a Lánchíd felújításához hatmilliárd forint támogatást állapított meg, amelyhez a kabinet és Budapest Főváros Önkormányzata között támogatási szerződés jött létre. A fentieken túlmenően a fővárosi önkormányzat a további forrásokat több mint húszmilliárd forint összegű beruházási hitelből biztosította, melyhez a kormány előzetes hozzájárulására is szükség volt.

Ennek kapcsán emlékeztettek, hogy

 a Lánchíd felújítása jórészt uniós hitelből történt,

 erre utal Tüttő Kata főpolgármester-helyettes 2021 januárjában tett nyilatkozata. Az MSZP politikusa a Klubrádió esti műsorában akkor úgy fogalmazott: február végén indulhat a Lánchíd felújítása, amelyre húszmilliárd forint európai uniós, támogatott, alacsony kamatozású hitelt vesznek fel.

Tényi István a Pesti Srácok.hu-nak még hétfőn fejtette ki: a közpénzek felhasználásával, a nemzeti vagyonnal való gazdálkodás, annak megóvása, valamint a közfeladatok hatékony, gazdaságos és eredményes ellátását vizsgáló ellenőrzés, ezen belül a kormánydöntések végrehajtásának ellenőrzése a 355/2011 kormányrendelet alapján a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal hatáskörébe tartozik, ezért fordult hozzájuk a sajtóban megjelent hírek alapján a Vig Mór-féle büntetőügy és a Lánchíd-felújítás között feltételezhető összefüggések kapcsán.

Mandiner

Kiemelt képen: Karácsony Gergely főpolgármester és Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ez is érdekelheti:  Moszkvában megvizsgálják a Dnyeszter menti Moldáv Köztársaság védelmi kérelmét

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük