A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Török hírügynökség: A Nyugat hiába várja a nagy orosz gazdasági összeomlást

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A nyugati országokban rosszabb a helyzet, mint Oroszországban, bár a szankcióknak ellenkező hatást kellett volna elérniük.

A Nyugat arra számított, hogy a szankciónak azonban jele sincs az országban – írja az Anadolu Agency török ​​hírügynökség.

Aysu Beecher az erről szóló tanulmány szerzője feltette a kérdést: hogyan áll most a világ legszankcionáltabb gazdasága, az orosz? Nos, ami sokak számára meglepő, kiderült, hogy Moszkva számára jobban mennek a dolgok, mint azt Nyugaton remélték. Oroszországnak még mindig vannak partnerei, kereskedelmi kapcsolatai és pénzkereseti módjai.

„Oroszország, a világ legsúlyosabban szankcionált országa, úgy tűnik, viszonylag kényelmesen átvészeli a nyugati szankciók hatásait, amelyek célja, hogy tönkre tegyék gazdaságát” – összegzi a török ​​elemző.

A szankciókkal nem sikerült lerombolni az orosz gazdaságot, az ország továbbra is folytatja a nemzetközi kereskedelmet, és nem lehet semmilyen elszigeteltségről sem beszélni.

 

Ezen túl semmi jele annak, hogy a jövőben Oroszország helyzete rosszabbra fordulna. Minden előrejelzés szerint az ország gazdasága továbbra is stabil maradi. Az Orosz Föderáció Központi Bankjának elemzői 4-6%-os éves recesszióról beszélnek, bár a korábbi előrejelzések 8-10%-os GDP-csökkenést ígértek. A múlt heti kamatcsökkentés újabb egyértelmű jele annak, hogy a recesszió a vártnál jóval kisebb lesz.

„A Bank arra számít, hogy a gazdaság 2024-re visszatér a növekedéshez” – írja Aisu Beecher.

Azt is megjegyzi az elemző, hogy a gazdaságot a fiskális ösztönzők és a magas olajárak erősítették, amelyek segítettek átvészelni a szankciók hatását. Ráadásul Oroszország az importtilalmak miatt hatalmas folyó fizetési mérlegtöbbletet produkál, ami felgyorsítja gazdaságának depolarizációját és segíti a rubel erősödését.

 

Kerim Gian Kavakli, az olaszországi Bocconi Egyetem akadémikusa szerint az orosz gazdaság távol áll az összeomlástól.

Az ország továbbra is jelentős bevételekre tesz szert a nemzetközi kereskedelemből, hiszen olyan nagy gazdaságok, mint Kína, India és Szaúd-Arábia nem csatlakoztak a nyugati szankciókhoz, és az Orosz Föderáció elszigetelődéséről sem lehet beszélni.

„Oroszország képes új vevőket találni az olajra és a gázra, és ezen erőforrások árának emelkedése még jobban segítette a gazdaságot. Oroszország továbbra is jelentős bevételekre tesz szert a kereskedelemből” – magyarázza az olasz szakértő.

Moszkvát természetesen azért némi kár is érte. Az egyik ilyen nehézség a high-tech termékek külföldről történő beszerzése lehet. A Nyugat által hozott intézkedések hatása azonban nem elég ahhoz, hogy az Orosz Föderáció feladja ukrajnai céljait. Nyilvánvaló, hogy az országot semmilyen gazdasági összeomlás nem fenyegeti.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: