KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Toroczkai: a választási törvény módosítása a Mi Hazánk ellen irányul

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A választási törvény tervezett módosítása a Mi Hazánk Mozgalom, vagyis a „harmadik út” ellehetetlenítését szolgálja – jelentette ki a párt elnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Fidesz ugyanis arra számít, hogy Mi Hazánk nem lesz képes több mint 50 egyéni jelölt állítására a 2022-es országgyűlési választáson, és így elesik az országos lista jogától – közölte Toroczkai László.

„E helyről üzenem, hogy nemhogy 50, hanem valamennyi, tehát 106 választókerületben fogunk tudni egyéni képviselőjelölteket állítani”, és a párt megkerülhetetlen parlamenti politikai erővé válik a 2022-es választáson – tette hozzá.

Azt mondta: a választási törvény módosításának kezdeményezése azért is „ördögi” a Fidesz részéről, mert annak elfogadása esetén törvényessé, legálissá válhat a választási csalás, ugyanis azzal, hogy törvényesen lefényképezhető a szavazólap, utat engednek a láncszavazásnak.

„Például a cigánytelepeken toborzott, sok esetben analfabéta szavazókat fogják abban segíteni, hogy a megbízóiknak bizonyítékként bemutassák (a szavazólapról készült fotót), hogy leadták a voksukat arra a jelöltre, pártra, amiért krumplit vagy pénzt kapnak” – fogalmazott.

Elmondta, a Mi Hazánk kezdeményezni kívánja, hogy írni-olvasni tudáshoz kössék a választójogot. Ugyanis nonszensz, hogy miközben a jogosítvány feltétele az általános iskolai végzettség, az ország, a nemzet sorsáról lehet úgy dönteni, hogy a valaki még a pártok programját sem tudja elolvasni – mondta Toroczkai László.

(MTI)

Ez is érdekelheti:  A románok nyakunkra hozzák a háborút, könnyen orosz célponttá válhatnak

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük