KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

The Economist: „Komor” a közhangulat Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán társadalomban egyre inkább a fáradtság jelei mutatkoznak az Oroszországgal való konfliktus miatt. Egyes frontkatonák tűzszünetet remélnek, annak ellenére, hogy a kormány eltökélt a harcok folytatása mellett – állítja a The Economist.

„A közhangulat komor” – jelentette vasárnap a brit kiadvány, utalva az ukrán csapatok által a nyári ellentámadás során elszenvedett súlyos veszteségekre.

A közvélemény egyre inkább úgy érzékeli a konfliktust, mint „egy olyan háborút, aminek nem látni a végét”, és már nem hajlandó pénzzel és vérrel fizetni érte

– olvasható a cikkben, hozzátéve, hogy azok, akik szívesen harcolnának, „már régen önként jelentkeztek”, így Kijev most „főleg a harcolni nem akarókat gyűjti be”.

„Ettől olyan sűrűvé válik a levegő, hogy az ember valósággal érzi”

– mondta a lapnak egy, a csapatokat támogató aktivista.

Mivel a harcok elhúzódásának költségei nyilvánvalóak, „még az ellentámadás sikerében való reménykedés is az önpusztítás aktusává vált”.

A The Economist szerint ezt a hozzáállást nyilvánvalóan azok is osztják, akik harcolnak, és egy mesterlövésszel készült interjút említenek, amely a hónap elején jelent meg Ukrajnában. A katona, Konsztantyin Prosinszkij azt állította, hogy a csapattársai „teljesen rendben valónak” vennék a fegyverszünetet Oroszországgal.

” Nem mindenki nevében beszélek, de nem hiszem, hogy egy ilyen forgatókönyv esetén a hadsereg megfordulna, és Kijevbe vonulna, hogy megbuktassa a kormányt”

– mondta a helyi médiának.

„Önkielégítő populizmusnak” bélyegezte Volodimir Zelenszkij elnök maximalista célját, hogy visszavegye az összes olyan területet, amelyet Kijev a fennhatósága alá tartozónak vall, beleértve a Krímet is.

Az orosz védelmi minisztérium augusztus elejéig több mint 43 ezerre becsülte az ukrán harctéri veszteségeket amit elszenvedtek az ellentámadás során.

Kijev tavaly óta megalkuvást nem tűrő álláspontot képvisel a tárgyalásokkal kapcsolatban, miután Moszkva szerint az Egyesült Államok utasítást adott arra, hogy dobják el a békeszerződés tervezetét és harcoljanak tovább. Orosz vezetők azzal vádolták a nyugati hatalmakat, hogy „az utolsó ukránig” akarnak proxyháborút vívni Oroszország ellen.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Az ukrán hadkötelesek hűségesküt tesznek © NurPhoto / NurPhoto a Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: