KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Pentagon: Az ukrán pilótáknak meg kell tanulniuk angolul, hogy F-16-osokat kapjanak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államok Hollandiától és Dániától kapott megkeresést az F-16-os vadászgépek Ukrajnának történő átadására, de a Pentagon szóvivője szerint Kijevnek „bizonyos kritériumoknak” kell megfelelnie mielőtt ezt jóváhagyják.

„Ahhoz, hogy a harmadik fél által történő átadás megvalósulhasson, bizonyos kritériumoknak meg kell felelni, beleértve az angol nyelvű képzést, és más dolgokat is, mint például a logisztikát a földön” – magyarázta Sabrina Singh helyettes sajtótitkár egy hétfői tájékoztatón.

Elmondta, hogy az ukrán pilóták számára szükséges nyelvi képzés szintje „jelentős”, és hozzátette, hogy ez a folyamat „eltart egy ideig”.

Augusztus elején a Politico arról számolt be, hogy az ukránok számára az európai országok által biztosított F-16-os pilóták kiképzését a nyelvi korlátok akadályozhatják. A hírportál forrásai szerint az Egyesült Államok által tervezett negyedik generációs vadászgépek vezetésére kiválasztott 32 pilóta első csoportjából csak nyolcnak volt elegendő angol nyelvtudása ahhoz, hogy részt vehessenek a programban.

„Tehát amint teljesülnek ezek a kritériumok, akkor engedélyezzük az átadást” – tette hozzá a helyettes sajtótitkár.

Singh azt is megerősítette, hogy az Egyesült Államok „nyitott” arra az ötletre, hogy ukrán pilótákat képezzenek ki az F-16-osok vezetésére abban az esetben, ha Hollandia és Dánia nem tudná egyszerre kiképezni a Kijev által küldött összes pilótát.

Ukrajnán múlik majd, hogy hány pilótája kap F-16-os kiképzést – mondta, hozzátéve, hogy Kijev még mindig nem állt elő a végleges számmal.

Vasárnap Hollandia és Dánia is bejelentette, hogy F-16-osokat biztosít Ukrajnának, amelyeket Kijev már hónapok óta követel az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt.

Hollandia, amely 42 F-16-os repülőgéppel rendelkezik, nem közölte, hogy mennyit adna oda, de Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt állította, hogy a teljes flotta Kijevbe tart. Dánia 19 gépet ígért Ukrajnának, amelyek közül hatot az év végéig adnak át.

Ez is érdekelheti:  Lavrov Ukrajna 1991-es határainak megőrzési feltételeiről beszélt

Júniusban Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy az F-16-osok „égni fognak”, amint Ukrajnába szállítják őket, akárcsak a korábban szállított Leopard-2 harckocsik, Bradley harcjárművek és más, nyugatról szállított fegyverek.

Moszkva többször figyelmeztetett arra, hogy az USA és szövetségesei által Ukrajnának szállított kifinomultabb fegyverek átléphetik a „vörös vonalat”, ami a harcok jelentős eszkalációjához vezethet. Oroszország azzal érvel, hogy a kijevi csapatok fegyverekkel történő ellátása, a hírszerzési információk átadása és a kiképzés már most azt jelenti, hogy a nyugati nemzetek de facto a konfliktus részesei.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök egy F-16-os vadászgépben ül a dániai Vojensban található Skrydstrup légibázis hangárjában.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük