KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

The Economist: A Nyugat segíti az ukrán támadásokat az orosz polgári célpontok ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna a nyugati hírszerzésre és műholdas megfigyelésre támaszkodik, hogy drónjait oroszországi célpontok felé irányítsa – jelentette vasárnap a The Economist. A jelentés alátámasztja Moszkva állításait, miszerint a Nyugat bűnrészes ezekben a „terrorista” támadásokban.

Oroszország kiterjedt légvédelmi és elektronikai hadviselési műveletei azt jelentik, hogy az ukrán drónok üzemeltetőinek gyakran külső segítségre van szükségük ahhoz, hogy mélyen Oroszországon belüli célpontokat találjanak el – jelentette a The Economist, az ukrán drónprogramokon belüli névtelen forrásokra hivatkozva. Ez a segítség magában foglalja „a radarokkal, az elektronikus hadviseléssel és a légvédelmi eszközökkel kapcsolatos (gyakran nyugati partnerektől származó) hírszerzési információkat” – áll a jelentésben.

A csapás sikeréről szóló visszajelzéseket műholdakról gyűjtik össze – jegyezte meg a jelentés. Ukrajnának csak egyetlen megfigyelő műholdja van, ami azt jelenti, hogy a napi 15 pályára állítás között gyűjtött képeket valószínűleg nyugati műholdak szolgáltatják.

Míg Ukrajna gyakran próbál katonai célpontokat támadni Oroszországon belül, addig a legtöbb csapása a polgári infrastruktúrára és lakott területekre irányul. A legutóbbi incidens során egy kis drón Kurszk városában csapódott egy lakóházba, betörve az ablakokat, de szerencsére senki sem sérült meg. A dróntámadások egymást követő hullámai Moszkva központi üzleti negyedét vették célba az elmúlt hetekben, és bár a fővárosra mért csapások nem követeltek halálos áldozatokat, a hét elején a határ menti Belgorod régiót ért támadásban három ember életét vesztette.

Moszkva korábban azzal vádolta Ukrajna nyugati támogatóit, hogy bűnrészesek ezekben a „terrorista támadásokban”. Miután májusban egy kisebb drón csapódott be a Kremlbe, Dmitrij Peszkov kormányszóvivő kijelentette:

„Nagyon jól tudjuk, hogy az ilyen akciókról, az ilyen terrortámadásokról nem Kijevben, hanem Washingtonban döntenek”.

Moszkva azzal is vádolta a brit és amerikai különleges erőket, hogy segítették Kijevet a Krími híd elleni közelmúltbeli rakétatámadásokban.

Peszkov szerint Moszkva a támadásokat „kétségbeesett akcióknak” tekinti, amelyeket Ukrajna harctéri kudarcainak kompenzálására hajtottak végre. A csapásokat hasonlóan ítélik meg Nyugaton is – jelentette pénteken a New York Times. Az újság amerikai tisztviselőkre hivatkozva azt írta, hogy a drónműveletek célja „Ukrajna lakosságának és csapataik moráljának erősítése”, és annak megmutatása, hogy Kijev „vissza tud csapni” a kudarcos ellentámadás ellenére.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Egy megsérült felhőkarcoló a moszkvai üzleti negyed elleni dróntámadás után, 2023. július 30. ©  AP

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: