VEGYI FEGYVERT VETETTEK BE AZ UKRÁNOK

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

The American Conservative: Ukrajnának semmi köze a demokráciához

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A valódi demokráciák nem tiltanak be több ellenzéki pártot, és nem zárnak be ellenzéki médiumokat – mutat rá az amerikai lap.

Úgy tűnik, Ukrajna lelkes nyugati támogatói nem szégyellik magukat. Továbbra is szabadságszerető demokráciaként állítják be ezt az országot, holott egyre több bizonyíték igazolja, hogy egyáltalán nem az. A Volodimir Zelenszkij elnök december végi washingtoni hivatalos látogatását és a kongresszusi beszédét kísérő politikai megnyilvánulások és a médiában megmutatkozó tömjénezés volt erre a legutóbbi példa – tájékoztatott a The American Conservative.

Zelenszkij beszédének fogadtatása

Ted Galen Carpenter véleménycikkében meg is indokolja fenti állítását. A Voice of America olyan cikket közölt, amelyben Zelenszkij megjelenését Winston Churchill 1941 decemberében a kongresszushoz intézett beszédéhez hasonlította. A The New York Times pedig azt állította, hogy Ukrajnában nagyban feldobta a közhangulatot Zelenszkij washingtoni „hősies fogadtatása”.

A lap leszögezi, hogy Zelenszkij beszéde azt a mítoszt állandósította, hogy Ukrajna egy bátor demokrácia, amely a szabadság bástyáit védi Oroszország támadásától. Ez a kijelentés a mai összetett világban még akkor is túl egyszerű megfogalmazás lenne, ha Ukrajna valódi demokráciának számítana.

Mi nem számít demokráciának

A véleménycikk leírja az igazi demokrácia ismérveit. A valódi demokráciák nem tiltanak be több ellenzéki pártot, és nem zárnak be ellenzéki médiumokat. A valódi demokráciák nem tiltják be azokat az egyházakat, amelyek a kormánynak nem tetsző politikát támogatnak. Nem börtönözik be a rezsim ellenfeleit, még kevésbé tűrik a politikai foglyok kínzását.

A valódi demokráciák nem tesznek közzé „feketelistákat” a hazai és külföldi kritikusokról.

Kötelező: A nyugati országok jelenleg egy náci rezsimet támogatnak – egy német lány gondolatai Ukrajnáról, Donyeckből

Ukrajna 2021-es állapota

Az orosz invázió kezdete előtt sem volt lenyűgöző Kijev teljesítménye a demokrácia és a polgári szabadságjogok terén – tette hozzá a lap. A Freedom House 2022-es jelentésében Ukrajna a „részben szabad” kategóriában szerepelt, a lehetséges 100 pontból 61 pontot kapott. A Human Rights Watch 2021-es jelentése Ukrajnáról szintén messze nem volt kedvező.

Az újságírók már a háborút megelőző évben is zaklatással és fenyegetésekkel szembesültek. 2021 februárjában az ukrán kormány több ellenzéki médiumot is bezárt, arra hivatkozva, hogy azok orosz propagandaeszközök voltak.

Mandiner

Kiemelt képen: Zelenszkij ukrán elnök / Keystone Press Agency 

Kapcsolódó:

Továbbra is aktuális: Egy kis orosz “propaganda”- Elhallgatott napi valóság Ukrajnából, amiről most sem lehet hallani a médiában

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: