KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tetőfokára hág a hangulat: megérkeztek Stuttgartba a magyar szurkolók! (videó)

A magyar drukkerek Gigi D’Agostino örökzöldjével hangolnak az esti, skótok elleni mérkőzésre.

Az Origo helyszíni beszámolója szerint mintegy 50 ezer skót és 20 ezer magyar drukker érkezett meg vasárnap Stuttgartba, ahol 21 órakor kezdődik a Magyarország-Skócia labdarúgó Eb-mérkőzés.

Mint írták, a belváros utcáit teljesen le kellett zárni, a tömeg egyelőre a város szívében és a stadion körül várja az esti meccset.

Bár sokkal többen érkeztek meg a német városba, mint ahányan be tudnak majd menni a stadionba, a jegy nélküli drukkereknek sem kell aggódniuk: szurkolói zónában vagy a belvárosban tudják nézni a meccseket.

Már érkezett is több videó arról, hogy a két tábor miként hangol az estére. A magyar szurkolók ismét feszegetik a németek határait, hiszen Gigi D’Agostino örökzöldjét, a L’amour Toujours-t éneklik hangosan a gyülekezőhelyen.

Mint ismert, az 1999-es klubsláger éneklése egy fricska a német társadalomnak a magyar szurkolóktól, hiszen a dal eredeti szövege helyett most a Deutschland den Deutschen, Ausländer raus!” („Németország a németeké, külföldiek kifelé”) rigmussal éneklik a német fiatalok.
Az átköltést Sylt egyik drága klubjában énekelték fiatalok, de a közösségi médiában gyorsan terjedt, és mára furcsa divat lett belőle – a dal lejátszását rasszista felhangja miatt tiltják a német rendezvényeken, de még az iTunes slágerlistájáról is lekerült.

Közben a skótok is készülnek. Többen közülük hagyományos népviseletben jelentek meg a találkozópontokon.

Mandiner

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük