KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tévesen híresztelték, hogy meghalt Noam Chomsky

A New Statesman és a Jacobin is hosszas nekrológgal emlékezett meg a világhírű nyelvészről, és Wikipédia oldalán is átírták, hogy június 18-án, 95 éves korában elhunyt Noam Chomsky. Másnap azonban kiderült: az újságok tévedtek a nyelvész nem halt meg. Erről a felesége számolt be, aki az AP megkeresésére kijelentette: a férje nemcsak, hogy él, de már haza is engedték a kórházból és otthon ápolják – írja az AP News.

A Sao Pauló-i Beneficencia Portuguesa kórház közleményben tudatta, hogy Chomskyt kedden hazaengedték, hogy otthon folytathassa kezelését.

Noam Chomsky amerikai nyelvész, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) professzora, a generatív nyelvtan elméletének megalkotója. Az általános nyelvtudomány terén végzett munkásságával nagyban hozzájárult a behaviorizmus hanyatlásához és a kognitív tudomány fellendüléséhez.

A legtöbben mégis politikai állásfoglalásairól ismerik.

MandinerKiemelt kép: Uli Deck / DPA / AFP

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük