KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Terrorizmust finanszírozó államnak nyilvánította Oroszországot az Európai Parlament

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az európai uniós törvényhozók elítélték az ukrajnai orosz agressziót.

Szavazott szerdán az Európai Parlament: a testület Oroszországot „a terrorizmus állami szponzorának” nevezte, elítélve az Ukrajna és az ukrán emberek elleni „brutális és embertelen” tetteket az invázió megkezdése óta.

Az EP állásfoglalása úgy fogalmaz: „Az Orosz Föderáció által elkövetett szándékos támadások és atrocitások az ukrán civilek ellen, a civil infrastruktúra elpusztítása, az emberi jogok és a nemzetközi humanitárius jog súlyos megsértése már eléri az ukrán nép elleni terrorizmus, a háborús bűnök szintjét”.

Az uniós törvényhozók ennek nyomán Oroszországot a terrorizmus szponzorának és terrort használó államnak nyilvánították.

Az állásfoglalást 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodás mellett fogadták el.

A szavazásról készült EP-dokumentum szerint a magyar EP-képviselők közül igennel szavazott a javaslatra Cseh Katalin (Momentum), Ara-Kovács Attila, Molnár Csaba, Dobrev Klára és Rónai Sándor (DK).

A többi magyar EP-képviselő nem vett részt a szavazáson. Ujhelyi István (MSZP) saját közlése szerint egy ENSZ-eseményen vett részt, Donáth Anna anyasági szabadságon van, a Fidesz és a KDNP EP-képviselői nem szavaztak a voksoláson.

Mandiner

Ez is érdekelheti:  Holttestet találtak a fővárosban, a HÉV-sínek mellett

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük