KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Teljesen ok nélkül – A Donbassz gyermekáldozatai

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ezek a gyermekek – ellentétben az ukrajnaiakkal – nem a harcoknak, a TŰZPÁRBAJOKNAK estek áldozatul. Az ukránok a harcoktól távolabb eső térségekben, a hátországban lévő civil célpontokra, TŰZSZÜNET IDEJÉN, EGYOLDALÚAN, SENKI ÁLTAL NEM PROVOKÁLVA, KATONAI SZÜKSÉGSZERŰSÉG NÉLKÜL, ELŐRE MEGFONTOLTAN NYITOTTAK TÜZET.

Lőttek tüzérséggel, rövid hatótávolságú ballisztikus rakétával, légvédelmi sorozatvetőkkel, aknákkal, gránátokkal.

Az „Angyalok sikátora”. Ez az ukrán katonák és félkatonai szervezetek által meggyilkolt gyermekek emlékműve.

Az ostromlott Szlavjanszkban az ukránok az ivóvízért sorukra váró emberek közé lőttek (kivárva, míg elég sokan összegyűltek). Ekkor vesztette életét az első gyermekáldozat, a 8 éves Polina Szladkaja.)

2014 augusztusában kegyetlen harcok folytak a Donyeckhez közeli Zugresz városkáért. DE NEM ANNÁL A KÖZELI TÓNÁL, ahol a helyi lakosok strandoltak. (Nyilván nem strandolhattak volna, ha ott harcok folynak.)

A gondtalanul napozó, fürdőző emberek fölött azonban váratlanul ukrán harci gépek tűntek föl, amelyek rakétákat lőttek ki feléjük, géppuskatüzet nyitottak rájuk. A támadásban TÍZ GYERMEK, és az őket kísérő felnőttek közül ketten vesztették életüket.

2014 nyárutójáról származik a GORLOVKAI MADONNA története. Pár nappal 24. születésnapja előtt Krisztina Zsuk, férjével, és tíz hónapos kislányával, Kiraval együtt menekülni volt kénytelen otthonából. NOHA HARCOK OTT, A KÖRNYÉKEN SEM VOLTAK, az ukránok folyamatosan lőtték a lakótelepüket, ahol így nem volt tovább maradásuk. Anyósuknál akartak meghúzódni. Egy parkon kellett volna átszaladniuk. Ám ekkor újra kezdődött az ágyúzás. Anya és gyermeke egymást átkarolva próbálták átvészelni a támadást. Nem sikerült: a repeszek mindkettőjüket halálra sebezték. Olyanok voltak halálukban, mint a Madonna a Gyermekkel.

2015 május végén, ugyancsak Gorlovkában (HARCOK OTT AKKOR SEM FOLYTAK, ráadásul már három hónapja – ELVILEG – érvényben volt a Minszk-2 megállapodás A FEGYVERSZÜNETRŐL), az utolsó tanítási nap végeztével érkezett haza az iskolából Anna Tuv 11 éves kislánya. Aki büszkén újságolta, hogy abban az évben is kitűnő lesz a bizonyítványa. Ekkor lövedék csapódott a házba, majd kisvártatva még egy. Anna Tuv férje életét vesztette, KISLÁNYÁT KETTÉTÉPTE A ROBBANÁS, kisfia túlélte, de élete végéig fogyatékos lesz. Neki magának leszakadt a bal alsó karja. Az eredetileg apolitikus családból származó Anna Tuv onnantól járni kezdte a világot, magára vállalván a háborúk miatt szenvedő gyermekek ügyét. ELJUTOTT AZ ENSZ EMBERI JOGI TANÁCSÁNAK GENFI ÜLÉSÉRE IS. A családja tragédiáját ismertető beszámolóját döbbent csendben hallgatták a képviselők. De, mint látjuk, EZ NEM OKOZOTT NÁLUK TARTÓS KATARZIST.

Ez is érdekelheti:  Iszlamista támadás történt egy ausztrál bevásárlóközpontban - többen meghaltak (videók)

A nyugati, illetve a magyar sajtó ingerküszöbét sem érte el a történet.

Csikós Sándor

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük