KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Támadás a krími híd ellen: az SBU videókat adott ki a CNN-nek (+videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán titkosszolgálat a CNN rendelkezésére bocsátotta a krími híd elleni júliusi dróntámadásról készült felvételeket. Vaszil Maljuk, az SBU igazgatója nyíltan vállalta a felelősséget a műveletért, amelyet Moszkva terrorista akciónak minősített.

Az SBU – az ukrán titkosszolgálat – először ismerte el nyíltan a felelősséget a július 17-i, Moszkva által terrorista akciónak minősített krími híd elleni támadásért, és exkluzív felvételeket bocsátott a CNN rendelkezésére. Az ukrán titkosszolgálat egyik forrása már korábban is azt mondta az AFP-nek, hogy az ukránok a felelősek a támadásért, amit ezúttal nyíltan beismertek. A képeken látható a felszíni drónnal végrehajtott támadás, amely megrongálta a híd forgalmi sávjait, és megölt két, éppen akkor a hídon autójukkal áthaladó civilt, akiknek a kislánya életveszélyes sérüléseket szenvedett. A CNN szerint az SBU igazgatója, Vaszil Maljuk kijelentette, hogy „további ilyen típusú támadások várhatóak majd”.

A 2018-ban megnyitott krími vagy kercsi híd összeköti a félszigetet az orosz területekkel. Vlagyimir Putyin a támadás napján elítélte „a kijevi rezsim újabb terrortámadását”, hozzátéve, hogy a hidat „hosszú ideje nem használták katonai célokra”. „A civilek szenvedtek” – folytatta, katonai „választ” ígérve erre a cselekményre.

Az orosz hadsereg már másnap megtorló csapásokat jelentett be ukrán létesítmények ellen Odessza és Nyikolajev térségében.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: