KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szijjártó: vigyázni kell, hogy 2022 után ne az adónövelések évei következzenek!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magyarországon 2010 óta folyamatosak az adócsökkentések, és vigyázni kell, hogy 2022 után se az adónövelések évei következzenek – jelentette ki hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a jövő évi parlamenti választásra célozva a tárca közleménye szerint.

A tárcavezető a speciális kerámiatermékeket gyártó Metoxit AG székesfehérvári beruházásának bejelentésén vett részt. A mintegy 2,5 milliárd forint értékű projekt nyomán 80 új munkahely jön létre.

Kiemelte, hogy az „elhúzódó válság korszakát éljük” a koronavírus-járvány miatt, s a helyzetnek megfelelően „hullámoznak az egészségügyi és gazdasági fókuszpontok is”. Mint mondta, az elmúlt másfél év „elég erősen megcibálta a világgazdaságot”: tavaly globálisan 114 millió munkahely szűnt meg, 42 százalékkal visszaestek a beruházások, 5 százalékkal csökkent a világkereskedelem volumene.

Eközben azonban szerinte a kormány gazdasági válságkezelése „egyértelműen jól vizsgázott”, ugyanis Magyarországon foglalkoztatási, beruházási és negyedéves gazdasági növekedési csúcsok dőltek. Az idei második negyedévben rekordmagas, 18 százalékos, a harmadik negyedévben pedig 6 százaléknál nagyobb gazdasági növekedést sikerült elérni. Utóbbi a valaha regisztrált második legmagasabb érték, ami jócskán meghaladja az európai uniós átlagot.

Szijjártó Péter leszögezte, hogy a kormány a munkahelyek védelmére helyezte a hangsúlyt, és betartotta, sőt túlteljesítette az ígéretét, miszerint minden elvesző munkahelyet pótolni fognak.

„A tapasztalat az, hogy 2010 óta azért lehetett sikeres a magyar gazdaság, mert folyamatosan csökkentettük az adókat” – mondta. Emlékeztetett rá, hogy jövő évtől további 4 százalékkal csökken a munkáltatói adóteher, emellett 10 százalékra viszik le a kisvállalati adók kulcsát. Tájékoztatása szerint az adócsökkentések teljes összege idén és jövőre eléri a 2000 milliárd forintot.

„Magyarországnak ebben az időszakban is mindösssze egy évre volt szüksége ahhoz, hogy gazdasági teljesítménye visszatérjen a válság előtti szinthez” – jelentette ki, hozzátéve, hogy ez majd másfél év előnyt jelent a világgazdasághoz képest, ami a gyors oltási program eredménye.

Ez is érdekelheti:  Abortusz helyett élet - Hanna az örökbeadást választotta

A Metoxit AG most bejelentett üzemében már januárban megkezdődik a magas hozzáadott értékű termelés, elsősorban órákhoz és orvosi implantátumokhoz gyártanak majd alkatrészeket. A miniszter szerint ez hozzájárul a magyar orvosi eszközgyártás további növekedéséhez, miután a szektor termelési értéke tavaly 13 százalékkal, majd idén szeptemberig újabb 15 százalékkal nőtt.

Végezetül beszélt arról is, hogy a svájci cégek alkotják a 11. legnagyobb beruházói közösséget Magyarországon, nagyjából 900 vállalat több mint 31 ezer embernek ad munkát hazánkban. A kétoldalú kereskedelemi forgalom az idei év első nyolc hónapjában 8 százalékkal bővült, míg a magyar export volumene 11 százalékkal, és év végére minden bizonnyal rekordok fognak dőlni.

Rámutatott, hogy Svájc a világ egyik legnagyobb és Európa hetedik legnagyobb gazdasága, amely egyben az egyik leginnovatívabb gazdaságnak számít globálisan. És aláhúzta: a két ország együttműködése a tiszteleten alapul, a politikai kapcsolatok problémamentesek, és ennek jól láthatók az eredményei a gazdaság területén is.

MTI

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük